FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VárosFa program – Szeged

Nem csak szavakban kell zöldnek lenni, de tettekben is – ezzel a felütéssel indult Mihálik Edvin posztja. Szerinte Szeged szépségét a gyönyörű városkép és a belváros díszes palotái mellett a rendkívül nagy faállományunknak is köszönhetjük. Nem csak a szemet gyönyörködtetik, de élhetőbbé is teszik a városunkat ezek a növények.

Azt is írta posztjában, hogy folyamatosan dolgoznak azért, hogy Szeged faállománya gyarapodjon és a következő generációk is élvezhessék ennek előnyeit. Ennek érdekében 20 új fát telepítettek ma a Csongrádi sugárút és a Makkosházi körút sarkánál Tóth Károly képviselővel és a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjaival, a MOL Új Európa Alapítvány VárosFa program támogatásával.

Még tavaly decemberben kettő darab fa is a helyére került a zöld tanácsnok által, arról is beszámoltunk. Szintén tavaly novemberben ültettek el harminc facsemetét a MasterCard felajánlásával Béketelepen.

Fotó: Mihálik Edvin / Facebook

Korábban a véderdőkkel kapcsolatosan is beszámolt a Szegeder. A véderdőket is magába foglaló programot a februári közgyűlésre terjesztette be Mihálik Edvin Zöld Város Programért felelős tanácsnok, amelyet el is fogadtak. Azonban úgy tűnik, hogy a korábbi ígéretekből igencsak lejjebb kell adni, hiszen Mihálik Edvin közösségi oldalán megosztott bejegyzése szerint az elmúlt 5 évben közel 2000 fát ültettek városszerte, ami azért még messze elmarad az ígért egymilliótól, de a véderdő programot még nem kezdték el.

A zöld tanácsnok szerint a városszéli területek fásításával javulni fog a szegedi levegő minősége, hiszen a növényzet megköti a szén-dioxidot és a szálló port, enyhíti a hőhullámok káros hatásait. A véderdő programban egyelőre 1 hektárnyi fáról van szó az első ütemben, aztán követi a többi.

forrás: SZEGEDER

Előző cikk

VárosFa program - Eger

Következő cikk

Településfásítási program - Aszód



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…