FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Babafa – faültető projekt

Alakítsd Te a jövőt: ajándékozz gyermekeidnek és a világnak tiszta levegőt a Babafával! Csatlakozz egy kattintással a Babafa 2022. téli-tavaszi faültetéséhez, és legyél te is részese a változásnak! Formáljuk együtt a jövőt!

Hozzuk helyre a hibáinkat, tegyünk együtt a jövőért MOST!

Soha nem látott ütemben irtják az erdőket szerte a világon, hogy növeljék a termőföldek méretét, ráadásul a klímaváltozás eredményeként több millió hektáron válnak az erdők a pusztító tűz martalékává. A fák és az összefüggő erdők számának csökkenése társadalmunkra is kihat: az egyre szennyezettebb levegő számos egészségügyi problémát, akár korai halálozást is okoz, és fokozza a klímaváltozás negatív következményeit.

Tudtad?

Egyetlen kifejlett fa egy ciklusa alatti oxigén kibocsátása 10 ember éves oxigén szükségletét fedezi. Ráadásul a fák jelentős mennyiségű szén-dioxid megkötésével tisztítják a levegőt. Babafáink kifejlődve akár emberek ezreit juttathatják tiszta levegőhöz! Civilizációnk fennmaradása a meglévő erdők megóvásán és az újak telepítésén múlik. Minél több fa vesz körül bennünket, annál tisztább levegőt lélegezhetünk be, ráadásul a káros anyagok mennyisége is csökken a légkörben.

Itt az idő!

Szeretnél tenni azért, hogy utódainkra élhető bolygót hagyjunk? Mindenkinek, így neked is van felelősséged ebben! Ne várj másokra, cselekedj most!

A faültetésünk hazai erdészetben fog megtörténni a téli ültetési szezonban. Célunk, hogy segítsük a meglévő erdő regenerálódását, az erdő ökoszisztémájának javítását.

Az elültetett – jelenleg fél méteres – facsemeték néhány év múlva igazi erdőélményt nyújtanak, ráadásul látogathatók, így akár egy hangulatos családi pikniknek is remek helyszínei lehetnek.

Megvásárolt Babafád helye a weboldalunkon és a Facebook oldalunkon megtalálható térképen is fel lesz tüntetve, a vásárlásról postai úton újrahasznosított papírból készülő Babafa Emléklapot küldünk Neked!

Bízd ránk a munkát!

Veletek együttműködve Babafák sokaságát ültetjük, és a folyamat minden fázisában a környezetvédelem iránt elkötelezett, szakterületükön elismert emberekkel dolgozunk együtt. 

Mindez garantálja, hogy a Babafákból ültetett erdőink elérve a „felnőttkort”, valóban hozzájáruljanak klímánk helyreállításához.

Kik vagyunk?

Mi, a Babafa csapata Hozzád hasonló édesanyák és édesapák vagyunk. Olyan emberek, akik elhatároztuk, hogy kezünkbe vesszük a dolgokat és teszünk azért, hogy gyermekeinkre, unokáinkra ne egy ökológiai katasztrófa felé sodródó, hanem egy csodálatos kék bolygót hagyjunk – rengeteg zölddel.

A JÖN Alapítvánnyal és hazai erdészetekkel együttműködve beszerezzük a fát, szakembereinkkel elültetjük és nyomon követjük Babafád fejlődését.

Nekünk is ültessetek fát!

Mennyibe kerül a faültetés?

1 db Babafa facsemetének kiültetésének megszervezése és megvalósítása, valamint az emléklapod elkészítése és postázása: 7500 Ft

Neked ér ennyit egy fa, ami évtizedekig szolgál majd mindannyiunkat? Ne késlekedj, dönts okosan!

Válaszd ki Babafá(i)dat!

Kattints a lenti gombra, válaszd ki a Babafá(i)d, (vadkörte, kocsányos tölgy, barkócaberkenye, molyhos tölgy) rendeld meg, és bízd ránk az erdősítést!

Szeretnék egy fát!

A projektben együttműködő partnerünk a JÖN Alapítvány (teljes nevén: Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány), amely hazánk egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmács funkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt. Az alapítvány üzemelteti a Hulladékvadász.hu – hulladék témájú hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot.

A jelenleg fél-egyméter magas facsemetéket hazai erdészetekben ültetjük el. Az ország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúrájának részeként az általuk folytatott fenntartható erdőgazdálkodás a természeti értékek megőrzését szolgálja, miközben lehetőséget biztosít az egészséges kikapcsolódásra: a parkerdőben évente több millió látogatói alkalmat regisztrálnak.

Gondoskodj te is a jövő generációiról, ajándékozz tiszta levegőt a Babafával és bízd ránk az erdősítést!

forrás: BABAFA.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Brazil erdőirtás újabb rekordja

Következő cikk

Csökkenő szlovák fakitermelés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések