FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 120., 2022/14.

Palóc hagyományok – Hollókőn jártunk… / Élő népművészet – Józsa János fazekasmester alkotásai / Megújult turistaház fogadja a kirándulókat Felsőtárkányban / Vadvilág – Ébredő természet, színesedő erdő / Erdő Ernő bácsi meséi – A kulcsosház / Gasztro percek – Barackos csirkemell

Palóc hagyományok – Hollókőn jártunk…

Hamarosan itt a húsvét, amikor az ünnepi hagyományok mellett a tradicionális népi viseleteknek is kiemelt szerep jut. Hollókőre látogatunk, ahol közelebbről is megismerhetjük a jellegzetes, palóc öltözködés részleteit.

Élő népművészet – Józsa János fazekasmester alkotásai

Józsa János korondi fazekasmester, a Népművészet Mestere hat évtizedes alkotóművészeti munkássága alatt a tradicionális használati és díszkerámia tárgyak, a korondi fazekasság hagyományának megőrzésére törekedett. A máig aktív mester idén ünnepli 80. születésnapját, ennek alkalmából a pandémia évei alatt készült alkotásait is bemutatja a nagyközönségnek.

Megújult turistaház fogadja a kirándulókat Felsőtárkányban

Hazánk erdeiben évente több mint 40 millió látogatói alkalmat regisztrálnak. A Heves megyei Felsőtárkányban, festői vidéken bújik meg a megújult Stimecz Ház. A létesítmény kifejezetten a bakancsos turisták számára készült, ahol kellemes környezetben tudunk elszakadni a városi nyüzsgéstől.

Vadvilág – Ébredő természet, színesedő erdő

Április immár teljes erőbedobással hirdeti: a természet végérvényesen felébredt hónapok óta tartó álmából. A szürke erdő látképét kezdik felváltani a színek itt ott felbukkanó árnyalatai. Ugyan még nem tartunk a különféle színek kápráztató kavalkádjánál, azonban apró rügyek, hajtások jelzik a fejlődő, egyre jobban kibontakozó természet újjászületését.

Erdő Ernő bácsi meséi – A kulcsosház

A kulcsosház a turistaháznál kevésbé komfortos szálláshely, ahol a vendéglátó állandó jelleggel nem tartózkodik ott. A kulcsosházakat csak egészben lehet kibérelni, ezért családok, csoportok számára ideális.

Gasztro percek – Barackos csirkemell

A kiklopfolt csirkemellet túróval, csirkemájjal, barackkal, fokhagymával és tojássárgájával készített töltelékkel megtöltjük (ízesítjük közben sóval-borssal). Henger alakúra feltekerjük, majd külsejét sózva, borsozva, vékony bacon szalonnával beburkoljuk. Tepsibe helyezve sütőben megsütjük. Jó étvágyat!

A teljes adás (26:00)

– Palóc hagyományok – Hollókőn jártunk…
– Élő népművészet – Józsa János fazekasmester alkotásai
– Megújult turistaház fogadja a kirándulókat Felsőtárkányban
– Vadvilág – Ébredő természet, színesedő erdő
– Erdő Ernő bácsi meséi – A kulcsosház
– Gasztro percek – Barackos csirkemell

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pécsi mintaház a Solar Decathlonon

Következő cikk

Átadták a Varázslatos Magyarország fotópályázat díjaitStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések