FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzgyújtási tilalom enyhítése

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2022. április 5. (keddtől) mindössze 2 megye területén (Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád) van érvényben tűzgyújtási tilalom.

A hétvégén megérkezett a csapadék Békés megyébe is, így megnőtt a holt biomassza nedvesség tartalma, ezért jelentősen csökkent a tűzkockázat.

Sajnos a magas erdőtűz kockázattal rendelkező Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád megyékben nem volt elegendő csapadék az erdő- és vegetációtűz kockázat csökkenéséhez. 

Tájékoztatom Önöket, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2022. április 5. -től (kedd) az alábbi megyében visszavonásra került a tűzgyújtási tilalom: • Békés 

Tűzveszélyes időszak további fenntartása indokolt az alábbi megyékben:
• Bács-Kiskun ​
• Csongrád – Csanád 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

forrás: NÉBIH – ERDŐTŰZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az örökerdő-gazdálkodás specialitásai - szakmai továbbképzés

Következő cikk

Fuss az erdész szemével!Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések