FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzgyújtási tilalom

2022. június  22. (szerda)-tól a következő megyékben tűzgyújtási tilalom lép életbe: Bács-Kiskun; Békés; Csongrád-Csanád; Jász-Nagykun-Szolnok.

Az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a könnyű és a közepes méretű holt biomasszát. Az érintett megyékben hetek óta nem volt olyan mértékű csapadék, ami elérte volna a felszíni biomassza szintet. A magas statikus kockázatú állományokban jelentősen nőtt a tűzkockázat, magas az ugrótűz potenciál és a koronatüzek kialakulási kockázata. Az elkövetkező időszakban az előrejelzések alapján nagyon magas napi átlaghőmérséklet és napsütéses óraszám várható, csapadék csak Bács-Kiskun megye déli részén valószínű, elsősorban zivatarok formájában. A zivatarzónák környékén jelentősen nő a szélsebesség, a csapadékkal nem érintett területen tovább növelve a kialakuló tüzek terjedési sebességét és intenzitását.

A javasolt megyék állományviszonyai és az emelkedő szabadterületi tűzesetszám és a leégett terület növekedése miatt indokolt a fokozott tűzveszély kihirdetése.​

Tájékoztatom Önöket, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2022. június  22. (szerda)-tól az alábbi megyékben elrendelésre kerül a tűzgyújtási tilalom.

·         Bács-Kiskun
·         Békés
·         Csongrád-Csanád
·         Jász-Nagykun-Szolnok

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

forrás: NÉBIH – ERDŐTŰZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

IKEA - úton a matrac-újrahasznosítás felé

Következő cikk

Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…