FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz volt Székelyudvarhely mellett

Lángokba borult szombaton délután a Székelyudvarhely közelében található Rez-tető. A tűz főleg az aljnövényzetet érintette, de az ott élő fenyőállományban is kárt okozott.

Tűz ütött ki szombat délután a Székelyudvarhely melletti Rez-tetőn – közölte a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU Harghita). A tűzzel járó hatalmas füstöt a székelyföldi városból is jól lehetett látni. A helyszínre székelyudvarhelyi hivatásos, valamint az oroszhegyi és fenyédi önkéntes tűzoltók vonultak ki a lángok megfékezésére, a küzdelemből az erdészet munkatársai is kivették részüket.

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal közlése szerint a kadicsfalvi földbirtokosság területén csaptak fel a lángok. Közösségi oldalukon közzétett bejegyzésükben kiemelték: a terep tűzoltóautókkal nem volt megközelíthető, ezért más megoldást kellett találniuk a helyszínen levő tűzoltóknak. Az erdészeknek és a tűzoltóknak késő délutánra sikerült lokalizálniuk a tüzet, lapáttal körbeföldelték a tűzfészkeket, hogy a lángok ne terjedjenek tovább. A hivatal bejegyzésében rámutatott, az eset a város tulajdonában lévő erdőtől alig 150 méterre történt.

Jelenleg is szakemberek felügyelik a tűzfészkeket, ám félő, hogy ha nem lesz csapadék, akkor jövő héten újra felcsaphatnak a lángok. Az erdészet vezetőjének közlése szerint a lángok főleg az aljnövényzetet pusztították, ám 1,8 hektáron a fenyőfákban is károkat okozott a tűz.

forrás: MASZOL.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Mobilház-gyártás fejlesztés támogatással

Következő cikk

Tavaszi nagytakarítás!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések