FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 127., 2022/21.

Vadgazdálkodási Tájközpont a festői Zselicben / Kastélytúra – a tolcsvai Szirmay-Waldbott kastély / Erdő Ernő bácsi meséi – Az arborétum / Túra a 100 éves a Jeli Arborétumban / Muzsikál az Erdő – ezúttal a táncé a főszerep / Vadvilág – Az új generáció érkezése

Vadgazdálkodási Tájközpont a festői Zselicben

Előző adásunkban a Zselic festői tájáról jelentkeztünk be. Ezúttal sem távolodunk el messzire ettől a vidéktől, hiszen a zselici dombok között megbújó kis faluba, Bőszénfára kirándulunk. Itt a Kaposvári Egyetem szarvasfarmján teszünk látogatást, ahol a Vadgazdálkodási Tájközpont igazgatója fogadta stábunkat.

Kastélytúra – a tolcsvai Szirmay-Waldbott kastély

Mostani adásunkban is folytatjuk a hazai kastélyokat bemutató sorozatunkat. Ezúttal egy tolcsvai helyszínre látogatunk, ahol a Szirmay-Waldbott kastély csodálatos épülete tárul fel előttünk.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az arborétum

Az arborétum egy olyan növénykert, ahol a legszebb, legkülönlegesebb vagy épp védelemre szoruló, veszélyeztetett növényeket láthatjuk, nyitott és természetes környezetben.

Túra a 100 éves a Jeli Arborétumban

Az idei esztendőben ünnepli 100. évfordulóját a Jeli Arborétum. Ennek alkalmából stábunk is kilátogatott erre a meseszép helyszínre, ahol egy vezetett bemutató során rövid ismertetőt kaphattunk a terület növényvilágáról, valamint Gróf Ambrózy-Migazzi István alapítóról.

Muzsikál az Erdő – ezúttal a táncé a főszerep

A Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat látványos és sokszínű programjáról számolunk most be, ahol a sümegi helyszín és a fellépők, valamint a megjelenő érdeklődők garantálták a jó hangulatot. A muzsika mellett a táncművészet is képviseltette magát a rendezvényen.

Vadvilág – Az új generáció érkezése

Május közepe mind négy hazai nagyvadunk életében fontos eseményekkel jár. Az első rögtön a szőrváltás, hiszen májusban már lényegesen stabilabb a légkör, kellemesen meleg, de még nem perzselő kora nyár köszönt be, s ehhez a téli bunda maradékai sem illenek már. A másik nagy esemény május havában az ellések megkezdődése mind az őzsuták, mind a szarvastehenek esetében.

A teljes adás (26:00)

– Vadgazdálkodási Tájközpont a festői Zselicben
– Kastélytúra – a tolcsvai Szirmay-Waldbott kastély
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az arborétum
– Túra a 100 éves a Jeli Arborétumban
– Muzsikál az Erdő – ezúttal a táncé a főszerep
– Vadvilág – Az új generáció érkezése

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Faipari ágazati fejlesztési koncepció készül

Következő cikk

Soproni Egyetem előkelő helyen a világ vezető egyetemeit tömörítő ranglistán



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések