FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti Világkongresszus zajlik

Erdészeti világkongresszus kezdődött Szöulban. Több mint 14 ezer erdészeti szakember és döntéshozó találkozik a dél-koreai fővárosban. Igyekeznek valós képet alkotni arról, hogy milyen állapotban vannak az erdők a világ különböző tájain, és megoldásokat keresnek a problémákra.

A kongresszus főtitkár-helyettese, Csóka Péter szerint a legfontosabb az erdőirtások leállítása és az ökoszisztéma helyreállítása ott, ahol kipusztították az erdőket. Az átlagember is tehet az erdőkért. Mindannyiunknak természetbarátabb életformát kell folytatnunk. Az erdőgazdálkodást úgy kell kialakítani, hogy továbbra is millióknak biztosítson megélhetést, miközben az erdők állapotára is figyelünk.

Az erdők pusztítása az egész földi létet veszélyezteti, hangsúlyozzák a természettudósok. Az erdők szerepe kettős: bolygónk tüdejeként oxigént termelnek, és csökkentik a globális felmelegedést. Az általuk beborított felszín kevésbé melegszik fel, mivel az erdő felhasználja, sőt megköti a napsugárzás energiáját.

Jelenleg a Föld népességének harmada tüzeli el az erdők fáit fűtéshez vagy főzéshez. Ezt megújuló energiaforrásokkal kell kiváltani a közeljövőben a szakértők szerint.

forrás: EuroNews

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Következő cikk

Greengage - a zöld elkötelezettség díja



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések