FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészverseny a Bakonyban

Tóth Ferenc I. helyezett

Balatonfüredi erdész képviseli a Bakonyerdő Zrt.-t az Év erdésze verseny országos döntőjén

A Bakonyerdő Zrt. a múlt hét végén Devecseri Erdészetének területén tartotta az évente megrendezésre kerülő házi erdészversenyét, tartalmas szakmai programokkal kiegészítve. Az esemény egyben a helyi selejtező volt az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált “Az Év Erdésze 2022” elnevezésű szakmai versenynek. Az Év Erdésze versenyt kifejezetten az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, középfokú végzettségű erdész szakemberek számára hirdetik meg minden évben.

A házi selejtezőn a Társaság mind a hét erdészete indított versenyzőt, 13 kerületvezető erdész kolléga mérhette össze tudását, akik számos versenyszámban bizonyították felkészültségüket. A több témát felölelő elméleti feladatsor kitöltése és egy komplex felismerési feladat után a terepi versenyszámok következtek, ahol az erdészek napi feladatuk ellátásához szükséges tudásukat tesztelhették és gyarapíthatták. Többek között erdőállományleírás, famagasság és fatérfogat becslés, élőfakészlet meghatározása, gyérítés jelölés, erdőkár becslés, választékolás, trófeaminősítés feladatok vártak a résztvevőkre, melyek szorosan kapcsolódtak az országos megmérettetés várható versenyszámaihoz.

A szakmai nap többi résztvevőjét Farkas Zsuzsanna csemetekert vezető kalauzolta a Bakonyerdő Zrt. Sárosfői csemetekertjében. A terepi szakemberek a délután folyamán három előadáson vettek részt. Váradi József erdőgazdálkodási és természetvédelmi főmérnök részletesen tájékoztatta a Bakonyerdő Zrt. gazdálkodásában történt változásokról a terepi szakembereket. Vajai Dániel fahasználati előadó az Örökerdőgazdálkodás lehetőségeit vizsgálta a Bakonyerdő Zrt-nél, a témában tartott gondolatébresztő előadást. Kovács Béla természetvédelmi főelőadó a klímaváltozás várható hatásairól és következményeiről beszélt a jelenlévőknek.

A tartalmas, jó hangulatú, barátságos szakmai továbbképzés eredményhirdetéssel zárult. A helyezések az alábbiak szerint alakultak:

Egyéni helyezettek:

  1. hely: Tóth Ferenc, Balatonfüredi Erdészet
  2. hely: Felhoffer Péter, Bakonyszentlászlói Erdészet
  3. hely: Papp Armand; Farkasgyepűi Erdészet
A Bakonyszentlászlói Erdészet csapata, csapatban I. helyezett

Csapathelyezések:

  1. hely: Bakonyszentlászlói Erdészet: Felhoffer Péter; Torkos Péter
  2. hely: Farkasgyepűi Erdészet: Papp Armand, Czigler Tibor
  3. hely: Balatonfüredi Erdészet: Tóth Ferenc, Szántó László
A Balatonfüredi Erdészet csapata, csapatban III. helyezett

A versenyen Tóth Ferenc, a Balatonfüredi Erdészet kerületvezető erdésze bizonyult a legjobbnak, így ő fogja képviselni a Bakonyerdő Zrt.-t a 2022. május 18-19-én Gyarmatpusztán megrendezésre kerülő országos döntőben.

Látogatás a Sárosfői Csemetekertben

Köszönjük a kollégák részvételét. Gratulálunk a versenyzőknek és a helyezetteknek!

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Olasz faipari gépgyártók remek évet zártak

Következő cikk

Az EU legnagyobb félreértései az erdőkkel kapcsolatbanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések