FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Folytatódik a „Vidd haza a szemeted!” kampány

„Vidd haza a szemeted!” – a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. ezzel az elnevezéssel indított szemléletformáló kampányt, tavaly ősszel. Ennek részeként megszüntette a társaság a Debrecen közelében, a Panoráma út melletti Fancsikai pihenőnél levő hulladékgyűjtőket.

A kampány részeként hamarosan megkezdődik a Debreceni Erdészet működési területén levő fa hulladéktárolók felszámolása. Elsőként az erdőspusztai területekről gyűjtik be a hulladéktárolókat az erdészek. A következő hetekben összeszedik a Fancsikai játszórét és kilátó, a Vekeri-tó, a Hármashegyi Pihenőcentrum, a Panoráma út és a Kéktúra kerékpárút környékén levő gyűjtőket. Ezzel egy időben figyelemfelhívó táblákat helyeznek el azokon a népszerű kirándulóhelyeken, ahol jellemzően nagy mennyiségben fordul elő hulladék. A tervek szerint a téli időszakban a Nagyerdő és Józsa környékén található kukák felszámolása következik.

A kampánnyal azt szeretné elérni a NYÍRERDŐ Zrt., hogy a turisták, kirándulók ne hagyjanak szemetet az erdőkben, hanem hátizsákjaikban vigyék haza a túra közben keletkező hulladékot. Így hozzájárulnak a természet tisztántartásához, az erdei életközösség védelméhez, a környezeti terhelés csökkentéséhez.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vizsgaremek kiállítás Zuglóban

Következő cikk

Gyereknap az állami erdőgazdaságoknálStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések