FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

„Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok: 2022. 07. 2-10.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat 2022. július 2-10. között várja az érdeklődőket 9 különböző helyszínen, idén a 19. alkalommal.

A rendezvénysorozat fő célja az erdő, a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A „Muzsikál az erdő” értékei – a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés – aktuálisabbak, mint valaha.

Továbbra is hűek maradtunk hagyományos szervezési elveinkhez. Különleges erdei helyszínekre hívjuk a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára élményprogramokat, feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra. Aktív gyalogos, kerékpáros, lovas túrákkal is megközeíthetőek az erdei programhelyszínek. A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal rendelkező rendezvényen a szakvezetéses erdei sétákkal jutunk el a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem maradt el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása, a fenntartható gazdálkodás példák bemutatása. A természethez kötődő „Muzsikál az erdő”-s pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz – a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok helyszínei: Pásztó – Mátrakeresztes, Salgótarján – Eresztvény, Szentkút, Szurdokpüspöki, Tar, Gyöngyöstarján – Fajzatpuszta, Gyöngyös – Sástó, Fülek – F’ilakovo, Gyöngyöspata – Nagyparlag.

A „Muzsikál az erdő”-n üdvözölhetjük az Egri Szimfonikus Zenekart, az In Medias Brass rézfúvós együttest, a Duna Művészegyüttest, a Szent Efrém Férfikart, Csík Jánost, Horgas Esztert, Szalóki Ágit, Fassang Lászlót, Szokolay Dongó Balázst, Boros Misit, Pál István Szalonnát és bandáját, a Misztrál Együttest, a Hot Jazz Bandet és hosszan sorolhatnánk még.

2022. 07. 2-10. részletes programja. (pdf, 10 oldal)

A járvány, a háború, a fenntarthatósági és klímaválság, a bizonytalanság terheli az életünket. Ne onnan folytassuk, ahol a járvány előtt abbahagytuk! A testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet újra indítására óriási szükség van. Éljünk át közösségi élményeket, aktív családi programokat természeti és zenei, művészeti értékeinkkel. Erre kiváló lehetőséget kínál a „Muzsikál az erdő”! Érintsük meg a hatalmas tölgyek, bükkök erőt sugárzó, magasba törő törzsét, szívjuk magunkba a tiszta erdei levegőt, hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára. Az erdő és a zene feltölt és utat mutat egy fenntartható jövő irányába, mely gyermekeink jövője.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2022-es évben a „Muzsikál az erdő”-re. Részletes információkat megtalálják honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n

Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

1. díj a magyar épületnek: Solar Decathlon

Következő cikk

Tűzgyújtási tilalom 6 megyében



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések