FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzgyújtási tilalom 6 megyében

2022. június  24. (péntek)-tól a következő megyékben tűzgyújtási tilalom van: Bács-Kiskun; Békés; Csongrád-Csanád; Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Tájékoztatom Önöket, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2022. június 24. (péntek)-től az alábbi megyékben elrendelésre kerül a tűzgyújtási tilalom:

•                  Hajdú-Bihar
•                  Szabolcs – Szatmár- Bereg

fenntartásra kerül a tűzgyújtási tilalom az alábbi megyékben:

•                  Bács-Kiskun
•                  Békés
•                  Csongrád – Csanád
•                  Jász-Nagykun-Szolnok

Az elrendeléssel érintett megyékben sajnos továbbra sem várható csapadék, a talaj kritikusan száraz. Az elkövetkező időszak kánikulai időjárása, a kedvezőtlen csapadék és talajnedvesség viszonyok már a nagyobb méretű holt biomassza nedvesség tartalmát is lecsökkentették, az aszály miatt nőtt a könnyű holt biomassza mennyisége is. Intenzívebb, gyorsan terjedő felszíni tüzek alakulhatnak ki erdőben és az erdővel határos mezőgazdasági területeken is, magas ugrótűz potenciállal. A javasolt megyék állományviszonyai miatt indokolt a fokozott tűzveszély kihirdetése és a tűzgyújtási tilalom életbeléptetése.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

forrás: NÉBIH – ERDŐTŰZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

„Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok: 2022. 07. 2-10.

Következő cikk

OEE Szaktudás Füzetek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések