FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nemzetközi erdőgazdasági együttműködés

A Szlovák Állami Erdészet (LESY SR) és az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai néhány napja szakmai találkozót szerveztek Léván, ahol többek között az Interreg pályázat már megvalósult elemeit és a két erdőgazdaság további együttműködésének lehetőségeit tekintették át.

A két szomszédos erdőgazdaság már a korábbi években is sikeresen valósított meg határon átnyúló partnerségi projekteket, a mostani helyszínül szolgáló Léva, valamint Somoskő helyszíneken megvalósult programjában erdei iskolai fejlesztéseket hozott létre. Az SKHU/1601/1.1/009. sz. „Erdészek a környezettudatos nevelésért“ INTERREG pályázat az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg. A projekt által a szakemberek az interaktív eszközök, szakmai programok és rendezvények segítségével mutatták be a természeti örökségünket, az erdő, az erdészek munkáját.

A pályázat egyik fő célkitűzése volt, hogy a határmenti térség vonzerejét növelje. Ennek egyik eszköze a fiatal generáció környezettudatosságának növelése, a természettudományi ismereteik bővítése az erdei iskolák, az erdei pedagógusok segítségével.

Az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai nagy várakozással tekintették meg az INTERREG projekt támogatásával létrehozott lévai erdei iskolát, hiszen erre a pandémiás helyzet miatt az elmúlt években nem volt lehetőség. A szakmai program Zuhracka-n folytatódott, ahol a  két erdőgazdaság együttműködésére számos gondolat fogalmazódott meg.

forrás: Ipoly Erdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Átadták a Somoshegyi kilátót

Következő cikk

Örökerdő üzemmód bevezetése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések