FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szlovákiában tovább nő a Lidl Erdő

Május 12-én, csütörtökön a Lidl Szlovákia munkatársai közül önkéntesek visszatértek a tátrai lejtőkre, és munkához láttak. Az Alacsony-Tátrában sikerült megdönteniük saját szlovákiai rekordjukat, és egy nap alatt 9000 facsemetét ültettek el.

A Lidl Slovakia 2012-ben indította a projektet. Víz a fákért (Voda pre stromy) elnevezésű projektjét Szlovákia természeti kincseinek megőrzése és helyreállítása céljából. A gyakorlatban az általuk forgalmazott ásványvizek értékesítése alapján támogatási alapot képeztek, melyből évről-évre faültetéseket támogatnak.

Legutóbb a cég dolgozói közül több mint 60 önkéntes vetette bele magát a faültetési munkába a Malužina Erdészeti Igazgatóságon a szélkatasztrófa utáni helyszíneken.

Tudtad, hogy a Lidl erdő már 640 hektárnyi területet foglal el, ami több mint harmincszor akkora, mint a Nagy-Hince Pleso? Egy ekkora erdő már egy nagyobb szlovákiai város, például Prešov számára is elegendő oxigént tud termelni.

“Egyre több ember érdeklődik a zöld projektek iránt. A magáncégek alkalmazottai szívesen töltenek időt a természetben, és állami vállalatokkal együttműködve fákat ültetnek. Örülök, hogy így aktívan részt vesznek a természeti értékek javításában, ami egy új erdő létrehozását is magában foglalja” – hangsúlyozta Matej Vigoda, a LESY SR felelős főigazgatója.

Magyarországon a Lidl csoport 2015-ben hasonló akcióval támogatta a 2014. decemberi erdei jégkár helyreállítási munkálatait. A Lidl Magyarország vállalta, hogy minden egyes eladott Saguaro ásványvíz után 1 forintot adományoz a Pilisi Parkerdő Zrt. számára, így a vásárlókkal összefogva hozzájárulhat a közös értékek helyreállításához.

szerk: Tóth János, forrás: LidlSlovakia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Méheket vet be a környezeti állapot vizsgálatára a Soproni Egyetem

Következő cikk

INTERFORST támogató programok



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések