FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Örökerdő üzemmód bevezetése

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. „Örökerdő üzemmód bevezetése a gazdálkodásba” címmel akkreditált, választható kiegészítő szakmai képzésnek adott otthont 2022. június 9-én, a részvénytársaság Hőgyész Erdészeténél.

Az MTA Pécsi Akadémiai Területi Bizottság Erdészeti és Vadgazdálkodási Munkabizottság szakképzési rendezvényén a Gyulaj Zrt., a Gemenc Zrt., a Mecsekerdő Zrt., a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Hepik Bt., a Somogy Megyei Kormány Hivatal, a Baranya Megyei Kormány Hivatal és a Nemzeti Földügyi Központ munkabizottsági vagy a jogosult erdészeti szakszemélyzetének tagjai vehettek részt. A terepi képzést Gőbölös Péter a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója, a szervező MTA PAB szakmai Munkabizottságának alelnöke nyitotta meg. Ezt követően a Munkabizottság elmúlt időszaki aktív munkájáról, gazdag programokról szóló beszámolóját Ripszám István a Munkabizottság elnöke, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója ismertette, melyet erdőgazdasági osztályvezető kollégája Szénási Miklós munkabizottsági titkár gondolatai zártak.

A képzés elméleti bemutató része a pozitív és a negatív gyakorlati tapasztalatok ismertetésére épült. A képzés szervezői és előadói a Gyulaj Zrt. munkatársai Gál László és Horváth Csaba okleveles erdőmérnökök voltak. A helyszín az átalakító üzemmódban 10 éve kezelt erdőterületek voltak. Jól kijelölt erdőtömbben a Gyulaj Zrt. kidolgozta az üzemmód váltást, melynek engedélyeztetését és a gyakorlati végrehajtását azonnal meg is kezdte. A tartalmas és értékes szakmai konzíliumot, a vitákat is generáló programot a jelölő gyakorlat követte, az örökerdő üzemmód kezelési terve alapján a Mucsi községhatárban található erdőrészletben.

A szakmai napon az ok-okozati összefüggések és a gyakorlati tapasztalatok megismerését egyaránt megismerhették az erdőgazdálkodó jogosult erdészeti szakszemélyzetnek és a szakmai hatóságokat képviselői, erdészeti szakügyintézői. A bemutató bővítette az erdőgazdálkodó jogosult szakszemélyzet szakmai gondolatait és a szakhatósági munkatársak ismeretét, hogy ismerjék meg a folyamatos erdőborítás eléréséhez szükséges, természetben lezajló, látható valós folyamatokat.

forrás: GYULAJ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nemzetközi erdőgazdasági együttműködés

Következő cikk

Ingyenes tűzifagyűjtési engedélyek LettországbanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések