FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyulai tölgyfák biztatóan fejlődnek

A rendkívül aszályos időjárás ellenére is biztatóan fejlődnek az ősszel ültetett tölgyfák mindkét gyulai erdősített területen – közölte dr. Görgényi Ernő polgármester

A Kálvária mögötti több mint 20 hektáros önkormányzati földterület egyik felén korábbi telepítésű, már befejezettnek tekinthető erdő található, a másik, 9,84 hektáros részen, tavaly ősszel kezdték el az őshonos elegyfajokkal gazdagított tölgyerdő telepítését. Az ennek a területnek a természetes vízfolyáshoz közelebb eső felén már látszanak az apró tölgyfa csemeték, de a szárazabb részen is elindult a hajtások fejlődése. 

Ahogy azt a polgármester a munkálatokat vezető Puskás Lajostól (DALERD Zrt.) megtudta és erről be is számolt, ha nem megfelelőek a körülmények, a makkok akár éveket is eltölthetnek a talajban, mielőtt hajtásokat bontanának. Az őshonos elegyfajokat már csemeteként ültették el, ezért jóval nagyobbak. Ezek a növények is megfelelő állapotban vannak a szárazsághoz képest, és szerencsére a vadak sem tettek kárt bennük télen.

– Az egykori szennyvíztelep 3,53 hektáros területén szintén tavaly ősszel kezdtük el az erdősítést – fogalmazott a polgármester. – Itt csereerdőt telepítettünk a Déli Ipari Park fejlesztése során termelésből kivont erdőterület pótlására. A cserjést még tavaly nyáron kiirtották, utána megtörtént a tereprendezés, majd ősszel elvetették a makkot, és kerítést telepítettek a vadkár megelőzésére. 

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, ezen az érintett földterületen kedvezőbbek az adottságok, jobb a vízellátás, így szépen fejlődnek a tölgycsemeték.

forrás: BEOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

innoLignum Sopron 2022 - elmarad

Következő cikk

In memoriam Barátossy GáborStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések