FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újabb erdőtelepítés Gyulán

Újabb, 2,77 hektáros terület erdősítésére kapott 44 ezer 727 euró, mai árfolyamon 15,9 millió forintos támogatást a gyulai önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretén belül – jelentette be dr. Görgényi Ernő polgármester.

Mint azt dr. Görgényi Ernő elmondta, a város északnyugati, északi és keleti részein nagy kiterjedésű erdők vannak.

– Stratégiai célunk, hogy az erdők zöld gyűrűt alkossanak városunk körül, hogy még tisztább legyen Gyulán a levegő, még jobb legyen a klíma. Ennek érdekében a város déli és nyugati külterületén újabb erdőket telepítünk – tette hozzá.

A Kálvária-dombtól délre fekszik egy nagyobb, 28,49 hektáros önkormányzati terület, amelyből 10,63 hektáron, egy évtizede ültetett erdő áll. Újabb 9,84 hektár terület erdőtelepítésére tavaly nyertek pályázati támogatást, amit idén ősszel végeznek el. A most elnyert támogatásnak köszönhetően további 2,77 hektár tölgyerdőt telepítenek az érintett városrészen.

A pályázati támogatást 12 év alatt, részletekben folyósítják. Az első kivitelt követően 12 évig tart az erdő ápolási időszaka, majd az erdészeti hatóság a műszaki befejezést igazolja. A munkálatok ezen a területen is Puskás Lajos okleveles erdőmérnök irányítása mellett zajlanak.

Hozzátette, ezen az ingatlanon van még pár hektár, amelyen szintén erdőt szeretnének ültetni, amihez a csereerdővé minősítés folyamatban van. Így 12 év múlva közel 30 hektár területű, szép fiatal erdő gazdagíthatja majd Gyulát az érintett területen.

forrás: BEOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Sport és természetvédelem: nem vagy-vagy, hanem is-is

Következő cikk

Glokális sarok: Járvány és a közös értékeink



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések