FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nettó nulla szénkibocsátású épületek egyre szaporodnak

A World Green Building Council (Zöldépítési Világtanács) 2019-ben elindított globális programja, az Advancing Net Zero (ANZ) az épített környezetünk karbonmentességét célozza 2050-ig. A program része egy, a nettó nulla karbonkibocsátású épületekre vonatkozó kötelezettségvállalás, melyhez kapcsolódóan jelenleg 135 vállalkozás, 28 város és 6 állam és régió közel 20 000 ingatlan dekarbonizációját vállalta, amelyek kibocsátása összesen 7,2 millió tonna szén-dioxid egyenértékes évente.

A piaci szereplők érzik, hogy meg kell zöldíteni az épületállományt, a tavalyi évhez képest 35-szörösére nőtt a nettó nulla kabonkibocsátásúként minősített épületek száma, MELY JELENLEG 29 635 A VILÁGON.

Európában májusra sikerült elkészíteni egy Európai Unió szintű szakpolitikai útitervet, amely az épületek és az építési folyamatok teljes életciklusra vonatkozó dekarbonizációjának felgyorsításával foglalkozik. Az anyag javaslatcsomag az uniós politikai döntéshozók számára mind az épületek

forrás: portfolio

Előző cikk

Veszélyes kártevők Európa erdeiben

Következő cikk

Raklapgyártó robotcella



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések