FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egger Csoport – Net Zero 2050

Az Egger Group úttörő lépést tesz a klímavédelem terén. A faalapú anyagokat gyártó vállalat egyértelműen elkötelezte magát a 2050-re kitűzött Net Zero cél mellett.

A családi vállalkozás klímabarát termékeivel szeretne hozzájárulni a jövő védelméhez és megőrzéséhez.

Az EGGER csoport úttörő lépést tesz az éghajlatvédelem terén. A faalapú anyagokat gyártó vállalat 2050-re elkötelezi magát a Net Zero célkitűzés mellett. E cél elérése felé vezető úton az EGGER ambiciózus éghajlati célokat tűz ki maga elé, és átfogó intézkedéseket dolgoz ki az éghajlatra ható üvegházhatású gázok kibocsátásának drasztikus csökkentése érdekében az egész értékláncában.

Az EGGER nagy lépést tesz az éghajlatvédelem terén

“Faalapú anyaggyártóként üzleti modellünk mindig is a környezet- és klímavédelemhez kapcsolódott. Ezért kötelességünknek tekintjük, hogy csökkentsük az éghajlatra ható kibocsátásainkat. Így szeretnénk biztosítani, hogy a jövő generációinak is lehetővé tegyük, hogy éghajlatbarát faalapú anyagainkkal fenntartható módon élhessenek és dolgozhassanak” – mondja Thomas Leissing, a csoport pénzügyi igazgatója és szóvivője.

Ebből az önfelfogásból adódik az a kifejezett törekvés, hogy jelentősen hozzájáruljunk a jövő védelméhez és megőrzéséhez. Az EGGER ambiciózus, előremutató klímastratégiát dolgozott ki a csoport egészére kiterjedő szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.

Elkötelezettség a 2050-ig megvalósítandó (Net Zero) nettó nulla co2-kibocsátásig

Az EGGER elkötelezett az éghajlatra ható üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése mellett, a Párizsi Éghajlatváltozási Megállapodással összhangban. Az EGGER elkötelezte magát a 2050-re kitűzött Net Zero célkitűzés mellett.

A Net Zero cél azt jelenti, hogy a kibocsátásokat ugyanolyan mértékben kell eltávolítani a légkörből, mint amilyen mértékben keletkeznek. Az EGGER átfogó, a csoport egészére kiterjedő megközelítést dolgozott ki annak érdekében, hogy 2050-re folyamatosan csökkentse az éghajlatra ható kibocsátását a Net Zero szintre.

Fokozatosan haladva

A 2050-es Net Zero cél megvalósítása nagy kihívás lesz. Az EGGER mérföldköveket és időközi célokat tűzött ki maga elé az út során. További részletek az éghajlatváltozási stratégiánkban találhatók.

szerk/ford: Tóth János, forrás: EGGER

Előző cikk

VDM új elnöke

Következő cikk

Importáruk karbonintenzitása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések