FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

2800 hektárnyi terület égett le

Tatárszentgyörgy, 2022. augusztus 19. A Magyar Honvédség Mi-17 helikoptere segít a tűz oltásában a Pest megyei Tatárszentgyörgy közelében 2022.augusztus 19-én. Az aljnövényzet még előző nap gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. MTI/Lakatos Péter

Sikerült eloltani a Táborfalva térségében napok óta pusztító tüzet – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat este az MTI-t.

Csámpai Attila felidézte, hogy Táborfalván csütörtökön kapott lángra az aljnövényzet. A tűzoltók folyamatosan dolgoztak a lángok megfékezésén, de pénteken a szél és a szárazság miatt nagy területre kiterjedt a tűz. A Tatárszentgyörgy és Örkény közötti úton a forgalmat korlátozni kellett – tette hozzá.

Összesen mintegy 2800 hektárnyi terület égett le. A természetben keletkezett kár jelentős, viszont senki sem sérült meg a katasztrófavédelem információi szerint, és lakóépületek sem károsodtak.

Tatárszentgyörgy, 2022. augusztus 19. Ég a növényzet a Pest megyei Tatárszentgyörgy közelében 2022.augusztus 19-én. Az aljnövényzet még előző nap gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. MTI/Lakatos Péter

A tűzoltók munkáját az érkező eső is segítette. Végül szombat hajnalban sikerült megfékezni a lángokat. A tűzoltók a nap folyamán átvizsgálták a területet, beizzásokat keresve – közölte a szóvivő.

forrás: MTI 08-20

1 megjegyzés

Hozzászólások lezárva.

Előző cikk

Ez is zöld megoldás

Következő cikk

Természetes bolygatást mintázó erdőgazdálkodás javallott



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…