FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

2800 hektárnyi terület égett le

Tatárszentgyörgy, 2022. augusztus 19. A Magyar Honvédség Mi-17 helikoptere segít a tűz oltásában a Pest megyei Tatárszentgyörgy közelében 2022.augusztus 19-én. Az aljnövényzet még előző nap gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. MTI/Lakatos Péter

Sikerült eloltani a Táborfalva térségében napok óta pusztító tüzet – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat este az MTI-t.

Csámpai Attila felidézte, hogy Táborfalván csütörtökön kapott lángra az aljnövényzet. A tűzoltók folyamatosan dolgoztak a lángok megfékezésén, de pénteken a szél és a szárazság miatt nagy területre kiterjedt a tűz. A Tatárszentgyörgy és Örkény közötti úton a forgalmat korlátozni kellett – tette hozzá.

Összesen mintegy 2800 hektárnyi terület égett le. A természetben keletkezett kár jelentős, viszont senki sem sérült meg a katasztrófavédelem információi szerint, és lakóépületek sem károsodtak.

Tatárszentgyörgy, 2022. augusztus 19. Ég a növényzet a Pest megyei Tatárszentgyörgy közelében 2022.augusztus 19-én. Az aljnövényzet még előző nap gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. MTI/Lakatos Péter

A tűzoltók munkáját az érkező eső is segítette. Végül szombat hajnalban sikerült megfékezni a lángokat. A tűzoltók a nap folyamán átvizsgálták a területet, beizzásokat keresve – közölte a szóvivő.

forrás: MTI 08-20

1 megjegyzés

Hozzászólások lezárva.

Előző cikk

Ez is zöld megoldás

Következő cikk

Természetes bolygatást mintázó erdőgazdálkodás javallottStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések