FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megfékezték az újabb erdőtüzet

Több hektár erdő károsodott 2022. augusztus 15-én, délután Sály községhatárban, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében levő területen keletkezett erdőtűzben.

Mocsolyási lakosok jelezték, hogy több villámcsapás után füstöt láttak felszállni a környékbeli erdőben, röviddel 12 óra után. A tűzoltók négy járművel érkeztek a területre, és az erdészekkel, valamint a helybeliekkel együtt igyekeztek eloltani a tüzet. A pontos bejelentéseknek és a gyors beavatkozásnak köszönhetően fél hat környékére sikerült megfékezni a lángokat.

Az erdőgazdaság megszervezte a tűzőrséget a területen. Az első adatok szerint összességében mintegy hat hektár 90 százalékban fiatalos, természetesen felújított cseres erdőállomány károsodott. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik részt vettek a tűz megfékezésében – tájékoztatott Mihók István, erdészeti vezérigazgató-helyettes.

forrás: Északerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Válságkezelést kérnek a német erdőtulajdonosok

Következő cikk

Szomjan haló erdők



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések