FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vasúti talpfa-rakás gyulladt ki

Fotók: Veres Viktor/HVG

Vasúti talpfák gyulladtak ki hétfő éjjel Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán. A továbbterjedt tüzeket már eloltották, a rakás szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat.

A katasztrófavédelem kedd hajnali tájékoztatása szerint egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A talpfák közelében egy 32 köbméteres gáztartályt is volt, azt egy mozdony vontatta 300 méterrel távolabbra.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltották a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek. 

A továbbterjedt tüzeket már eloltották, a rakás szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. A vonatok legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek.

forrás: HVG

A katasztrófavédelem videója:

Előző cikk

Versenyképességi stratégia

Következő cikk

Digitális fakereskedelmi platform



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések