FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 139., 2022/33.

Fanyűvő Kupa a Peszéri-erdőben / Látogatás a ásotthalmi Csodaréten / Kastélykörút – A Sümegi Püspöki palota / A Hivatásos Vadászok Versenyének idei eseménye / Vadvilág – Augusztusi hangulat és életképek

Fanyűvő Kupa a Peszéri-erdőben

Az inváziós, azaz idegenhonos növények térhódítása az egyik legnagyobb problémát jelenti a hazai és a nemzetközi természetvédelemben is. Nagy területeken és gyorsan képesek terjedni, az őshonos fajokat kiszorítják, a természetes társulásokat átalakítják. Idén immár második alkalommal rendezték meg a Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben, hazánk egyik legszebb alföldi erdejében. A csapatok feladata a rendkívül nagy problémát okozó inváziós fafajok csemetéinek végérvényes eltávolítása volt.

Látogatás a ásotthalmi Csodaréten

Biológiai sokszínűség dolgában a Felső Bácska Homokhát Natúrpark területe verhetetlen, nem is beszélve a föld felett látható virágszőnyeg alatti, földben rejtőző értékekről. Az itteni „Csodaréten” 251 féle virág nyílik, ebből 19 védett, 3 fokozottan védett. Nem véletlen a terület elnevezése sem.

Kastélykörút – A Sümegi Püspöki palota

A sümegi vár lábánál álló barokk püspöki palota ismét régi szépségében várja a látogatókat. Az épületben látható kiállítás a 18. század szellemét ragadja meg Padányi Biró Márton püspök élete mentén. A püspök művészettel, hitvitákkal vagy épp bukással tarkított életén végig utazva átfogó képet kaphatunk a korszakról.

A Hivatásos Vadászok Versenyének idei eseménye

Hazánk hivatásos vadászai minden évben összemérik szakmai tudásukat. A Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenye összetett elméleti és gyakorlati részből álló feladatain mutatkozik meg a szakma sokszínűsége.

Vadvilág – Augusztusi hangulat és életképek

Ezúttal inkább eme hónap hangulatát, valamint a természet és lakóinak rejtett rezdüléseit figyeljük meg. Az augusztus egy természetfilmesnek leginkább a hajnali korán kelést vagy a gyönyörű, végig várt, susogó alkonyatokat jelenti.

A teljes adás (26:00)

– Fanyűvő Kupa a Peszéri-erdőben
– Látogatás a ásotthalmi Csodaréten
– Kastélykörút – A Sümegi Püspöki palota
– A Hivatásos Vadászok Versenyének idei eseménye
– Vadvilág – Augusztusi hangulat és életképek

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Bartha Pál az erdőgazdálkodásról és a tűzifa ügyről

Következő cikk

Ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések