FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő-helyreállítás, ENSZ-EGB irányelvek nemzeti erdőpolitikához

Annak ellenére, hogy a gyakorlati szakemberek és a politikai döntéshozók számára rengeteg eszköz és képzés áll rendelkezésre az erdészeti táj helyreállítása [forest landscape restoration (FLR)] terén, hiányzik az útmutatás a sikeres és fenntartható erdészeti táj helyreállításához szükséges kedvező politikai környezet megteremtéséhez.

Az ebben a dokumentumban ismertetett nemzeti politikai irányelvek (National Policy Guiding Principles – NPGP) az ilyen jellegű szakpolitikai fejlesztések támogatására jöttek létre. A bonni kihívás keretében vállalt globális kötelezettségvállalások fényében ez a támogatás hasznos lehet az országok folyamatban lévő helyreállítási erőfeszítései sikerének növelése érdekében. A dokumentumot az FLR-ben részt vevő nemzeti erdészeti hatóságok számára fejlesztették ki, és célja, hogy támogassa őket az FLR-rel kapcsolatos nemzeti politikáik, stratégiáik és jogszabályaik meghatározásában és kiigazításában a rendelkezésre álló legjobb gyakorlat és bizonyítékok alapján. Az NPGP tematikus és átfogó elvekből áll, amelyek alapvető elképzeléseket vagy szabályokat tartalmaznak, amelyek elmagyarázzák, hogyan kell működnie az FLR-nek (lásd a 4. és 5. fejezetet). Minden egyes elvet indoklás vezet be, amelyet egy sor javasolt kritérium követ (azaz az a követelmény, amelynek teljesülnie kell ahhoz, hogy az elvet alkalmazhatónak tekintsük), valamint a várható előnyök rövid leírása.

A 30 oldalas iránymutatás (angolul, pdf) itt érhető el.

Forrás: ENSZ-EGB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Óriásrönkök a bükkzsérci fakitermelő versenyen

Következő cikk

Vihar az erdők körül



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések