FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Forest Products Annual Market Review 2022-2023


Az Erdészeti Termékek Éves Piaci Áttekintése 2022-2023 átfogó elemzést nyújt az ENSZ-EGB régió erdőalapú gazdaságáról, és beszámol a régión kívüli főbb fapiaci hatásokról.

A jelentés az erdőtől a végfelhasználóig futó teljes termékláncot vizsgálja, valamint a hengeres faanyagtól és az elsődleges feldolgozott termékektől a hozzáadott értékek meghatározását, a lakásépítés hatásait és a faipari energetikát elemzi.

A statisztikákon alapuló fejezetek elemzik a piacokat, a fűrészáru szegmenst és a faalapú lemezeket szintén. A kiadványt kiegészítik a Data Briefs című kiadványok, amely az ENSZ-EGB régió piaci tendenciáit tömören bemutató, új, elemző kiadványformátuma.

Az elemzés alapjául egy átfogó adatgyűjtés szolgált. Az áttekintés kiemeli a fenntartható erdei termékek szerepét a nemzetközi piacokon, tárgyalja az erdőkre és erdei termékekre vonatkozó szakpolitikákat, értékeli a főbb tendenciákat és mozgatórugókat, és elemzi a jelenlegi gazdasági helyzet hatását az erdei termékek piacaira.

A kiadvány teljes terjedelmében itt olvasható (angol, 56 oldal, pdf).

forrás: UNECE 11-09

Előző cikk

Garaboncon lesz az első MOME-erdő

Következő cikk

A Pilisi Parkerdő a hazánkban őshonos állatfajok védelméért



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések