FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Munkaszüret állásportál – már ukrán nyelven is

Az Agrárminisztérium megújította munkaszuret.hu mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalát, hogy segítse az ukrajnai menekültek számára az álláshoz jutást. Az online felületen a tárca összegyűjtötte azokat az idénymunkákat, melyek lehetőséget kínálnak a háborúból hazánkba menekülőknek.

Az orosz–ukrán háború elhúzódott, és a szankciók miatt nehezebb helyzetbe kerültek az Ukrajnából hazánkba menekülők. A kormány ígéretéhez híven továbbra is azon dolgozik, hogy azok, akik átmenetileg Magyarországon élnek, jövedelemhez jussanak. Ennek érdekében az oldalon a munkalehetőségek ukrán nyelven is elérhetővé váltak.

A mezőgazdasági munkákat kínáló weboldalon gyorsan és egyszerűen kereshetnek munkatársakat a vállalkozások, és találhatnak állást az idénymunkások. A cél, hogy a portál összekösse a munkaerőpiaci szereplőket. A kormány az ukrán menekülteken kívül a magyar gazdálkodókat is támogatja az oldal megújításával ebben a nehéz időszakban, hiszen a szüret közeledtével nagy szükségük van a segítségre.

forrás: AM Sajtóiroda

FATÁJ kiegészítés:
Az erdőgazdálkodás ágazat a fenti rendszerben jelenleg az egyéb kategóriába sorolható. Híradásunk szerkesztésekor mindössze két erdőgazdálkodó társaság (Vadex Zrt, Zalaerdő Zrt) kínál idényjelleggel munkalehetőségeket (maggyűjtés, csemetekerti munka, vadhús-feldolgozóban hentes, vadhús csomagoló), illetve egy vállalkozó megbízásokat teljesítene erdőművelés tevékenységgel.

MunkaSzüret – idénymunka kereső portál indult (2020-04-30)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Románia erdőstratégiája elkészült

Következő cikk

Magyarországot is beperelték a klímaváltozás miattStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések