FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Kalifornia pusztító erdőtüzei

California Department of Forestry and Fire Protection firefighters try to stop flames from the Mill Fire from spreading on a property in the Lake Shastina subdivision northwest of Weed, Calif., Friday, Sept. 2, 2022. (Hung T. Vu/The Record Searchlight via AP)

Már ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában a forró, száraz és szeles időben gyorsan terjedő erdőtüzek és egy fűrésztelep kigyulladása miatt.

Az állam északi részén, Weed városában a lángok több otthont is elpusztítottak szombaton. A kaliforniai tűzoltóság szóvivője közölte, hogy a lángok elől kimentettek közül több embert kórházba kellett vinni.

Az erdőtüzek mellett Weed városban eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki egy fűrészmalom, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A lángok a hétvégén további települések felé terjedtek tovább.

Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron dolgoztak a tűzoltók az erdő- és bozóttüzeken, amelyek egy részét sikerült lokalizálni.

Az Egyesült Államok északnyugati részén a hétvégére újabb hőségriasztást adtak ki. A hőmérséklet közelíti a 40 fokot, több mint 10 fokkal meghaladva az ilyenkor szokásosat Kalifornia, Utah és Idaho államban is.

Kaliforniában és Nevadában ismét arra kérték a lakosokat, hogy korlátozzák az áramfogyasztást a hálózat működőképességének fenntartása érdekében. A kérések között szerepelt, hogy az elektromos járművek töltését is mellőzzék.

forrás: MagyarHírlap 09-04

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

KSH: 6,5%-kal nőtt a gazdaság teljesítménye

Következő cikk

JESZ Kötelező Kiegészítő KépzésStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések