FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Társadalmi vita a KAP környezeti értékeléséről

Közel három éves tervezési munka végére kerülhet pont október elején, amikor a Közös Agrárpolitika Stratégiai terv környezeti értékelési dokumentumához érkezett javaslatokat is beépítik a végső okiratba. Az agrártárca szeptember közepén bocsátotta társadalmi vitára a mezőgazdasági termelők számára a következő éveket meghatározó irányokat, amelynek a véleményezési határideje 2022. október 3-a.

Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára köszöntötte azt a megbeszélést, amelyen az érintett társadalmi szervezetek képviselői mondhatták el véleményüket a Közös Agrárpolitika Stratégiai terv környezeti értékelési dokumentumáról. A minisztérium a jogszabályoknak megfelelően stratégiai környezeti vizsgálatot készíttetett a tervről, melynek célja, hogy feltárja a terv lehetséges környezeti hatásait, és javaslatokat tegyen a környezeti és fenntarthatósági szempontok érvényesítésére a programozási és megvalósítási folyamatban.

A vizsgálatban elkészült a környezeti jelentés, amely megismerhető és véleményezhető a https://mtvsz.hu/kap-strategia-kornyezeti-vizsgalata oldalon.


KAP Stratégia környezeti vizsgálata

Az Agrárminisztérium elindította a 2023-2027 közötti közös agrárpolitika támogatásainak keretet adó KAP Stratégiai Terv stratégiai környezeti vizsgálati folyamatát. A környezeti vizsgálatot a Field Consulting Zrt. és a Collectivo Kft. konzorciuma valósítja meg, az ENVI-MED Kft. és a Magyar Természetvédők Szövetsége segítségével.

A környezeti vizsgálat célja, hogy feltárja a program lehetséges környezeti hatásait, és javaslatokat tegyen a környezeti és fenntarthatósági szempontok érvényesítésére a programozási és megvalósítási folyamatban. A vizsgálatot széleskörű partnerség kíséri.

A vizsgálatban elkészült a környezeti jelentés, amely 2022. október 3-ig véleményezhető.

A véleményeket a kapstratskv@mtvsz.hu email címre kérjük megküldeni.

A véleményezhető környezeti jelentési dokumentum ITT letölthető.

Amennyiben kérdése van a folyamattal kapcsolatban, keressen minket az kapstratskv@mtvsz.hu címen vagy csatlakozzon a https://www.facebook.com/groups/702223044020542 speciális Facebook csoporthoz.

A közös agrárpolitika támogatásainak keretet adó magyar KAP Stratégiai Terv letölthető ITT.

forrás: AM Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hatalmas érdeklődés a kormány Tűzifaprogramja iránt

Következő cikk

VELUX Healthy Homes Barometer



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések