FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Közös Agrárpolitika 2023 – minden egy helyen

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara cikke folyamatosan frissül!
2023. január elsejétől indul az Európai Unióban, így hazánkban is az új hét éves támogatási ciklus, melyhez a Hazai Közös Agrárpolitika Stratégiai terv leadásra került. A terv keretein belül kellett megtervezni és felépíteni a közvetlen és a vidékfejlesztési támogatások rendszerét, célkitűzéseit úgy, hogy a leírt célok megfeleljenek az EU különféle stratégiáinak, irányelveinek (Zöld Megállapodás, Termőföldtől az asztalig, Biodiverzitás stratégia stb.), s ugyanakkor a gazdálkodók számára is vonzóak legyenek a rögzített lehetőségek, melyek által a gazdaságaikat is gazdaságosabban tudják üzemeltetni, védve talajaikat, az életteret is.

A fenti célok eléréséhez a hazai KAP Stratégiai Tervben ezért egy speciális rendszert, az ún. zöld felépítményt hoztak létre. Ez egy olyan egymásra épülő, komplex támogatási rendszer, amely a környezeti állapot javítását és a természeti erőforrások fenntartható használatát hivatott elősegíteni.

Az új időszak jelentős változásait az alábbiakban folyamatosan gyűjtjük össze és tesszük elérhetővé annak érdekében, hogy könnyebben nyomon követhetőek legyenek.

A Kondícionalitásban rögzített előírásokat és az azok által elvárt célokat, lehetőségeket az alábbi cikkekben ismertetjük általános áttekintéssel, hiszen a részleteket a hamarosan megalkotásra kerülő jogszabályok tartalmazzák majd:

forrás: NAK 10-12

kapcsolódó:

MEGOSZ 2022. évi Országos Találkozója – 2022.10.01. – Visegrád –
Szentpéteri Sándor előadása, főosztályvezető, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, Agrárminisztérium


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

FATÁJ Eseménynaptár 2023.

Következő cikk

Közös Faültetés Napjai Horvátországban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések