FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Energiatámogatási program

Megjelent a feldolgozóipari kis- és közepes vállalkozások (kkv) energiatámogatási programjának pályázati felhívása; a pályázatra október 20-ától regisztrálhatnak az energiaintenzív cégek – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium közösségi oldalán.Az Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programban az energia-árrobbanás hatásainak leginkább kitett feldolgozóipari kis- és középvállalkozások vehetnek részt.

Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program

A cégek október, november és december havi áram- és gázköltségnövekményének felét vállalhatja át az állam. A pályázók vállalják, hogy hiteltámogatással 2024 végéig energiahatékonyságot növelő beruházást hajtanak végre. Működőképességük megőrzése a munkahelyek megtartását, energiafelhasználásuk mérséklése az ellátásbiztonság erősítését szolgálja – tartalmazza a minisztériumi tájékoztató.

“A kiírásban foglalt feltételeknek megfelelő vállalkozások vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a 2021-es és 2022-es negyedik negyedévek energia-árkülönbözetéből eredő költségnövekmény kompenzálására” – magyarázták. E növekedés a számlával igazolható gáz és villamos energia havi nettó fajlagos átlagköltségek különbségéből és az idei azonos havi fogyasztás szorzatából számolható ki. Az állam az október, november, decemberi többletkiadások 50 százalékát vállalja át, legfeljebb 500 ezer eurónak megfelelő forintösszegben – közölte a szaktárca.

A támogatott cégek vállalják, hogy idei harmadik negyedévi statisztikai állományi létszámuk nem csökken tíz százaléknál nagyobb mértékben 2023 szeptember végéig. A vállalkozásoknak energiaköltség-csökkentő beruházást is végre kell hajtaniuk 2024 végéig. A programban a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitelből megvalósítandó fejlesztéshez kaphatnak vissza nem térítendő támogatást az önerő kiegészítésére.

A támogatás igénylése két szakaszban történik, a folyamat 2022. október 20-ától regisztrációval indul. A kérelmeket a sikeres regisztrációt és a jogosultság megállapítását követően 2022. december 26-ig lehet majd benyújtani.

A pályázati dokumentáció érhető  ITT >>>

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK: 

Pályázati Felhívás Összefoglaló
Költségtámogatás_ismertető_A
Önerő_támogatás_ismertető_B
Pályázás menete_A
Pályázás menete_B
Pályázati Felhívás

forrás: greenfo 10-02

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

KWH4.0 - Erdő és Fa 4.0 Kompetencia Központ

Következő cikk

A türelem kevés, nem a tűzifa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések