FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

SOE+TAEG Faipari és Erdészeti Tudományos és Innovációs Park elismerése

Az első magyarországi Tudományos és Innovációs Parkkal bővült az International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP) nemzetközi szervezet. A rangos nemzetközi társaság Igazgatósága spanyolországi központjában döntött a Soproni Egyetem felvételi kérelméről is.

Az ISAP tagjai a térképen. A képre kattintva ismerheti meg a tagokat.

A Soproni Egyetem és a TAEG Zrt. által tervezett Faipari és Erdészeti Tudományos és Innovációs Park az első, egyetemi-vállalati konzorciumban létrejövő Science Park Magyarországon, amely két stratégiai ágazatban is rendelkezik a környezeti és az üzleti fenntarthatóságot hosszú távon biztosító kompetenciákkal. A Tudományos és Technológiai Parkok Szövetségének nevében Mórucz Norbert, a szervezet elnöke és Dr. Dávid Roland stratégiai igazgató gratulációját fejezte ki az Egyetem, a TAEG Zrt. és a Soproni Egyetemért Alapítvány vezetőinek. Az IASP 2022. szeptember 27-30. között tartotta éves Közgyűlését a spanyolországi Sevillában, ahol új tagok vezetői ünnepélyes keretek között vehették át a tagsági dokumentumokat.

Az ISAP 5 új tagja, köztük a magyarországi szervezet.

Az IPE- (Ipari-, Tudományos-,Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülete) 2017 óta tagja a nemzetközi szervezetnek, feladata a sikeres üzleti modellek magyarországi adaptálása és a magyar Tudományos és Technológiai Parkok felkészítése az IASP-hez való csatlakozáshoz. A 2022 áprilisában Budapesten megrendezett Európai Divízió Ülést követően újabb történelmi mérföldkő a magyar innovációs ökoszisztémában, hogy az IPE 2017-es szervezeti tagságát követően 2022 szeptemberétől három Tudományos és Innovációs Park vált a szervezet tagjává. A 12 éve megkezdett szakmai munka során a nemzetközi példák és a sikeres üzleti modellek adaptálása Magyarországon eredményes, a nemzetközi szervezet és a közösség elismerése hiteles fokmérője a magyar modell megvalósításának- hangsúlyozták a szakemberek.

Forrás: SOE

Előző cikk

Hidas Tibor a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója

Következő cikk

A világ első autonóm fatelepi daruja - FinnországbanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share