FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ismét bővült a Hűségerdő

A Zöld Talár Díjas Soproni Egyetem fontos vállalása, hogy valamennyi az adott évben felvett hallgatója után fát ültet a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-vel együttműködve.

A megvalósuló erdő koncentrikus körökben épül fel, azoknak az egyetemistáknak is örök emléket állítva, akik annak idején részt vettek az ágfalvi csatában. A hallgatók, akik elültetik a fákat később remélhetőleg érzelmileg kötődnek majd a növényekhez, visszajárnak saját fájukhoz családjukkal vagy évfolyamtalálkozó keretében. A 2021-ben indult faültetési program következő állomásaként újabb 793 facsemetével gazdagodik a Hűségerdő.  

A faültetést a szerda reggeli órákban Prof. dr. Lakatos Ferenc, a késő délelőtt folyamán dr. Katona György rektorhelyettesek és dr. Folcz Ádám a TAEG Zrt. termelési és kereskedelmi igazgatója indította útjára.  Az ünnepi eseményen a négy kart képviselő elsőéves hallgatók átvehették végzős társaiktól a stafétát szimbolizáló díszásót, majd a TAEG Zrt. szakembereinek segítségével indult meg a jó hangulatú faültetés.

A Sopron TV Híradása az alábbiakban látható:

forrás: Soproni Egyetem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőkár helyreállítás felhívás hosszabbítása

Következő cikk

EUFORE projekt indult



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések