FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lovaskocsival lopták a fát

Egy fakitermeléssel foglalkozó cég képviselője tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen személy ellen, aki 2022. október 10-e és 23-a között Küngös külterületéről az általuk kitermelt fát eltulajdonította. A sértett elmondta, hogy szállításra készítették össze a kitermelt akác és éger méteres tűzifákat, kuglikat és aprítékokat, amit elvittek tőlük.

Az adatgyűjtés eredményeként még a bejelentés napján két férfit számoltattak el a lopással kapcsolatban a rendőrök. A 32 és 33 éves küngösi lakosok elismerték, hogy a birtokaikon lévő tűzifákat engedély és ellenszolgáltatás nélkül, a saját lovaskocsijukkal vitték el Küngös külterületéről.

Az egyenruhások a fiatalembereket a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás. Az elkövetők tartózkodási helyén tartott kutatáskor az ellopott fát megtalálták és lefoglalták.

forrás: police.hu 10-25

Előző cikk

Álmok és realitások a hazai erdőgazdálkodásban

Következő cikk

Erdésznők Kongresszusa - WFCStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…