FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újszülöttek saját fái Békésen

Remek közösségi esemény keretén belül Békés város nyolcvankét gömbkőrist ültetett el az elmúlt egy évben született gyermekek és családjaik tiszteletére szombaton reggel, a 470-es út mellett haladó kerékpárút mentén, adott hírt róla Polgár Zoltán, Békés városának alpolgármestere közösségi oldalán.
Már 376 fát ültettek el az akció keretében a településen.

A képviselő-testület még 2020-ben döntött arról, hogy az abban az évben, majd azt követően született békési gyermekek tiszteletére egy-egy facsemetét ültetnek, illetve ajándékoznak.
2020-ban húsz család közösen ültetett kőrisfát a Május 1. parkban, harminc család pedig az otthonában az önkormányzattól kapott szilvafát ültethette el.

2021-ben, ami már teljes év volt a Babafa-program szempontjából, 170 család igényelt gyermekének facsemetét, így a békési gyermekek és szüleik tiszteletére 64 gömbkőris lett elültetve a 470-es főút melletti kerékpárút mentén, hogy árnyat adjanak a kerékpározóknak, illetve a településre érkezőket ez a különleges „babafasor” fogadja. A többi család az otthonában szilvafát ültetett.

Polgár Zoltán – Hivatalos/Facebook

Idén 156 család jelentkezett a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programra. Hetvennégy család kérte, hogy otthonukban ültethessék el a fákat, részükre a szilvafákat szerdán délután ki is osztottuk, az említett nyolcvankét gömbkőris pedig szombaton reggel került a helyére. A programban összesen már 376 fát ültettünk el. Tisztelet a gyermekeknek, tisztelet a családoknak

– írta Polgár Zoltán a Facebookon.

A szombati, jó hangulatú eseményen gyerekek, szülők, nagyszülők egyaránt jelen voltak. Ezzel tovább bővült és szépült a Babafasor a csabai úton.


Polgár Zoltán – Hivatalos/Facebook

forrás: 24.hu 11-07

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Lignode - akkumulátor fából

Következő cikk

MPex anyagmozgató átadása




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version