FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Virtuális szekérjavítás, lópatkolás

A Bakonyerdő Zrt. azonban úttörőként lépett be a virtuális piacra a Festetics VR alkalmazással, amihez most egy önálló VR szoba került kialakításra a Festetics Imre Élményközpontban.

A virtuális valóság (VR)* alkalmazások iránti érdeklődés nem csak a fiataloknak készült játékok körében hódít. A technológia kicsiknek és nagyoknak is szórakoztató, de nehéz lehet vele igazán nagyot és hasznosat alkotni. A Bakonyerdő Zrt. azonban úttörőként lépett be a virtuális piacra a Festetics VR alkalmazással, amihez most egy önálló VR szoba került kialakításra a Festetics Imre Élményközpontban.

Patkoljuk meg Festetics gróf lovát

A virtuális valóság alkalmazás, habár már korábban elkészült, most kapott egy önálló, számára kialakított teret, ahol kipróbálhatjuk a különböző mesterségeket. Az alkalmazásban narráció segíti a résztvevőt, akinek a különböző feladatoknál ki kell segítenie Festetics grófot és a birtok személyzetét. A Bakonyerdő Zrt. mindezekkel a régi foglalkozások és mesterségek életre keltését szerette volna elérni, hiszen ezek a mai fiatalságtól sok esetben nagyon távol állnak. Az applikációban a környezet valamelyest meseszerű, ugyanakkor élethű elemeket vittünk bele, amelyek reálisabban tükrözik a mesterségeket. Nézzük meg hát őket sorban!

A bognármester műhelye

A következő feladat, amelynek elébe nézünk, az Festetics gróf úr hintójának megjavítása. A kocsi kereke sajnos eltörött, és nekünk kell kicserélni azt a bognármester utasításait követve. Mindent elmagyaráz nekünk a folyamat során, melyik rudat hová illesszük be vagy épp mikor van szükség forgácsolásra. Megjelenik a műhelyben egy zümmögő légy is, amit a falra akasztott légycsapóval le is tudunk vadászni.

Kenyérsütés a fogadásra

Az utolsó feladat a három körül, amelyet választani tudunk, az a kovászos kenyér sütése. A gróf úr a Georgikon megnyitójáról érkezik hamarosan vissza a birtokra, és meg kell őket vacsoráztatni. A szakácsnő fogja elmagyarázni, hogy mit milyen arányban kell felhasználnunk és összekevernünk ahhoz, hogy igazán ropogós és finom kovászos kenyeret tudjunk a gróf úr asztalára tenni. A végén természetesen megdicsér bennünket: ilyen finom (virtuális) kenyeret még senki nem sütött a gróf konyhájában!


A VR szoba használathoz előzetes regisztráció szükséges, mely történhet telefonon vagy e-mailen keresztül. A VR használat díja: 400 Ft/fő.

forrás: FIÉK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kronospan GROW Szombathelyen

Következő cikk

SOE Bázisiskolai Szakmai Faipari verseny



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…