FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Avasi Arborétum Fenyőkert: segít a Zöld Szív

Az év végéhez közeledve ismét megszervezte az ÉSZAKERDŐ Zrt. a „Zöld Szív” elnevezésű jótékonysági akciót. Ezúttal a miskolci Avasi Arborétum Fenyőkert részére készítettek madáretetőket és madárodúkat a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, a Fónagysági Oktatási Központ és az erdőgazdaság központjának dolgozói. A különleges formavilágú, fából készült etetőket és odúkat hétfőn helyzeték el Magyarország leggazdagabb tűlevelű növénygyűjteményében.

Az Avasi Arborétum Fenyőkert 2003 óta helyi védettségű természetvédelmi terület. Itt több mint 600 nyitvatermő faj és fajta mintegy 1000 egyede található meg: Más kontinensek jellegzetes fajai mellett számos, Magyarországon őshonos faj is fellelhető. Egyebek mellett cédrus, jegenyefenyő, lucfenyő, vörösfenyő, álciprus, boróka és tiszafa látható a fenyőkertben.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyolcadik alkalommal szervezte meg a “Zöld Szív” karitatív akciót. Ennek részeként korábban például rendeztek koraszülöttek segítésére jótékonysági fotókiállítást a társaság munkatársainak alkotásaiból, támogattak főzőversennyel nélkülözőket, illetve gyűjtöttek játékokat a miskolci anyaotthonok és rászoruló családok számára.

forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Előző cikk

Karácsonyfa adomány az egri kórháznak

Következő cikk

Plant-My-Tree NémetországStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések