FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újranyílt a technológiai korszerűsítési hitelprogram

Újra elérhető a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú (GINOP-8.3.5-18 kódszámú) Hitel” című felhívás forgóeszköz termékváltozata, továbbá kiegészült az európai uniós forrásból finanszírozott önálló és kombinált hitelprogramok Eljárási rendje.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Támogatást Igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitel” című (GINOP-8.3.5-18 kódszámú) Felhívás „B” hitelcélja (forgóeszköz termékváltozat) újra elérhető a vállalkozások számára. A COVID járvány okozta elhúzódó gazdasági nehézségek ellensúlyozása érdekében a hitelprogram célja változatlanul a vállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges működési költségek, illetve készletbeszerzések finanszírozása.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 323,339 milliárd forint!
Beadható: 2022. december 8.- 2023. február 15.

A kamatmentesen igényelhető visszatérítendő támogatás olyan vállalkozásoknak nyújt segítséget, amelyek nem minősülnek nagyvállalatnak!

A hitelprogram részletei:
Hitelkérelmet mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be, kizárólag közép-magyarországi régión(Budapest és Pest megye) kívül megvalósuló projektekre!

Az igenyelhető kölcsön összege: min. 1 millió Ft- max. 150 millió Ft

Projekt megvalósításának ideje: 12 hónap


Felhívjuk a Támogatást Igénylők figyelmét, hogy Kölcsönkérelmek benyújtására a jelen közlemény közzétételétől számított 8. naptól van lehetőség.
Felhívjuk továbbá a Támogatás Igénylők figyelmét, hogy a hitelprogram „A” hitelcélja továbbra is felfüggesztés alatt van, ezért új igénylések nem nyújthatóak be.

A Hitelprogram termékdokumentációjában az alábbi főbb módosítások történtek:

Termékleírás
„B” hitelcél
• a Hitelprogram keretösszege a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1006/2016. (I.18.) Korm. határozatban foglaltakkal összhangban 208,514 Mrd Ft-ról 323,339 Mrd Ft-ra emelkedett,
• egy kölcsönigénylő csak egyszer nyújthat be kérelmet;
• a kölcsön minimum összege 5 millió Ft-ra, a maximális összege 150 millió Ft-ra került módosításra azzal, hogy az igényelt kölcsön összege a Hitelprogramban korábban megítélt kölcsönök összegével együttesen nem haladhatja meg a Végső Kedvezményezett utolsó 2 teljes lezárt üzleti év árbevétel átlagának 25%-át;
• a rendelkezésre tartási idő fix 2 hónap, de maximum 2023.05.31-ig terjedhet;
• a türelmi idő a szerződéskötéstől számított maximum 3 hónapra csökkent;
• a szerződéskötési határidő időpontja legkésőbb 2023.03.31.;
• folyósításra legkésőbb 2023.05.31-ig kerülhet sor;• törlésre került, hogy kizártak a hitelprogramból azok a vállalkozások, amelyek a GINOP-8.3.5-18 „B” hitelcél keretében, illetve a GINOP-9.1.1-21 hitelprogramban már részesültek pozitív hitelbírálati döntésben;
• az elszámolható költségek köre kiegészült a „Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022” programhoz kapcsolódó feltétellel;
• törlésre került az egyes számlaosztályokban lévő tételekre elszámolható költségek korlátozására vonatkozó feltétel;
• az elvárt fedezettség mértéke a kölcsönösszegtől függően sávosan került meghatározásra;
• kiegészült, illetve módosításra került a hitelprogramban kizártak köre pont, többek között azzal, hogy kizárt az a kölcsönigénylő, aki a GINOP-9.1.1-21, illetve a GINOP-8.3.5-18 Hitelprogram „B” hitelcél keretében felvett kölcsön előlegével nem számolt el teljes körűen;
• módosultak az előleg felhasználására és elszámolására vonatkozó szabályok;
• módosultak az indikátor célértékek;

Kölcsönkérelmi nyomtatvány
Aktualizálásra került a Termékleírás módosításával összhangban.
Kölcsönkérelmi nyomtatvány – Kitöltési útmutató
Aktualizálásra került a Kölcsönkérelmi nyomtatvánnyal összhangban.
Segédletek – Elszámolási Útmutató
A Hitelprogramhoz kapcsolódóan kialakításra került egy Elszámolási Útmutató, mely teljes
körűen tartalmazza a hitelprogram keretében folyósított kölcsönök elszámolásával
kapcsolatos információkat, teendőket.
Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Támogatást Igénylőket, hogy az Európai Uniós forrásból finanszírozott önálló és kombinált hitelprogramok Eljárási Rendje dokumentációjában az alábbi főbb módosítás és kiegészítés történt:

8.2.2 szoftver költségekre, illetve működési költségekre és készletre vonatkozó előleg folyósítás feltételei pont módosult az alábbiak szerint:

A 8.2.2.3 működési költségekre és készletre vonatkozó előleg folyósítás feltételei pont kiegészítésre került a GINOP-8.3.5.-18 hitelprogram ”B” hitelcéljának újranyitása kapcsán, mely tartalmazza az előleg lehívására és előleg elszámolására vonatkozó részletes feltételeket.

A módosítások jelen közlemény közzétételének napján (2022-11-30) lépnek hatályba.

forrás: pályázat.gov.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

EU konzultáció - csomagolási hulladékok csökkentése

Következő cikk

Folyamatos a tűzifa szállítás a Szociális Tüzelőanyag Programban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések