FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU konzultáció – csomagolási hulladékok csökkentése

A körforgásos gazdaságban kevesebb hulladék keletkezik, a termékeket pedig a lehető legnagyobb mértékben újrafelhasználják és újrafeldolgozzák. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a csomagolási hulladékot is csökkenteni kell, és a csomagolást úgy kell kialakítani, hogy azt könnyebben lehessen újrafeldolgozni. A Bizottság felül fogja vizsgálni a csomagolásra és a csomagolási hulladékra vonatkozó uniós követelményeket. Ezzel kapcsolatban 2023. január 27-ig nyilvános (online) konzultáció zajlik.+

A kezdeményezés adatai
A körforgásos gazdaságban kevesebb hulladék keletkezik, a termékeket pedig a lehető legnagyobb mértékben újrafelhasználják és újrafeldolgozzák. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a csomagolási hulladékot is csökkenteni kell, és a csomagolást úgy kell kialakítani, hogy azt könnyebben lehessen újrafeldolgozni.

A Bizottság felül fogja vizsgálni a csomagolásra és a csomagolási hulladékra vonatkozó uniós követelményeket. Ennek keretében felmérik, hogy hogyan lehet:

  • az újrafelhasználás és az újrahasznosítás érdekében javítani a csomagolás kialakítását
  • növelni a csomagolás újrahasznosítottanyag-tartalmát
  • elkerülni a túlzott csomagolást
  • csökkenteni a csomagolási hulladékot.

Fórumtéma: Környezetvédelem

A jogi aktus típusa: Rendeletre irányuló javaslat

Nyilvános konzultációs időszak:
2022. december 1. – 2023. január 17.  (brüsszeli idő szerint éjfél)

A Bizottság kíváncsi az Ön véleményére
A konzultációs időszak megkezdődött. A véleménynyilvánítók észrevételeit figyelembe fogjuk venni a kezdeményezés továbbfejlesztéséhez és tökéletesítéséhez. A beérkező visszajelzéseket közzétesszük ezen a webhelyen, ezért a véleménynyilvánítóknak tiszteletben kell tartaniuk a visszajelzésre vonatkozó szabályokat. További információk a véleményezési felhívásról

Ha véleményt szeretne nyilvánítani, regisztráljon vagy jelentkezzen be meglévő közösségimédia-fiókjával.

forrás: EU Have Your Say

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

CEPI a csomagolási hulladék-rendelet tervezetről

Következő cikk

Újranyílt a technológiai korszerűsítési hitelprogram



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések