FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Alig vitték a hatósági áras tűzifát

Illusztráció. Fotó: Röhrig Dániel

Míg Somogyban összesen csaknem 21 ezer köbmétert vásároltak az emberek, a Lábodi Vadászerdészettől ennek csupán a harmincadát, 700 köbméternél is kevesebbet.

A majdnem 3 ezer (2 933) somogyi megrendelőből mindössze 80 olyan akadt, aki a Lábodi Vadászerdészettől vásárolt. Ennek az okáról ősszel írtunk: túl drága az embereknek, korábban is inkább a gyűjtögetést választották, az harmadannyiba kerül. Információink szerint a hatósági áras tűzifára inkább a Balatonhoz és a Kaposvárhoz közeli erdészetekben jelentkezett nagyobb igény.

Eddig összesen 20 735 köbméter hatósági áras tűzifára fizettek be a SEFAG Zrt-nél, 90 százalékban kemény lombosat vettek. Egy-egy megrendelő átlagosan 7 köbmétert igényelt. Ezért összesen nettó 411 millió forintot fizettek ki.

A Lábodi Vadászerdészettől 80 személy összesen 684 köbméter hatósági áras tűzifát igényelt, és a negyedük választotta a lágy lombosat és a fenyőt.

forrás: AtádHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Értékes erdők az Alföldön

Következő cikk

NYÍRERDŐ Zrt. – sikeresen zárult a szociális tüzelőanyag programStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések