FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

NYÍRERDŐ Zrt. – sikeresen zárult a szociális tüzelőanyag program

Határidőre befejeződött a szociális tüzelőanyag program a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből 151, Hajdú-Biharból 44 önkormányzat igényelt az erdőgazdaságtól, összesen csaknem 43.800 köbméter tűzifát. Ez az országban kiszolgált mennyiség egyötöde.

Több mint 32.500 köbméter tüzelő Szabolcsban, a többi Hajdú-Biharban jutott el a rászoruló családokhoz. Különösen nagy igény mutatkozott a Baktalórántházi és a Fehérgyarmati Erdészet működési területén: mindkét helyen meghaladta a 9.500 köbmétert a kiszolgált mennyiség. Volt olyan település, amely több mint 1000 köbméter tűzifát vásárolt, de akadtak olyanok is, amelyek 50 köbmétert alatti mennyiséget vettek. A térségben 95 százalékban keménylombos fafajok (akác, tölgy, kőris) jutottak el az önkormányzatokhoz.

A kormány 2011 óta támogatja az 5000 lélekszám alatti települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlását, a mostani programhoz a kabinet országos szinten 5 milliárd forintot biztosított. Az elmúlt 12 évben az állami erdőgazdaságok 1,8 millió köbméter, fenntartható módon kezelt erdőkből származó tűzifát biztosítottak az igénylő önkormányzatok számára – tájékoztatott Hidas Tibor, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

forrás: Nyírerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Alig vitték a hatósági áras tűzifát

Következő cikk

Elkészült a 19000. PONSSE erdészeti gépStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések