FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Elkészült a 19000. PONSSE erdészeti gép

Február 17-én adták át a 19 000. PONSSE erdészeti gépet a skót Elliot Henderson Ltd. cégnek, amihez a háttérben a Royal Burgh of Annan Pipe Band zenélt. A PONSSE Scorpion Giant harvester H8 fakitermelő fejjel a Scottish Borders és a Scottish Lowlands fakitermelési helyszínein fog dolgozni.

“Köszönjük az Elliot Henderson csoportnak és a Royal Burgh of Annan Pipe Bandnek, hogy eljöttek a cégünk központjába, hogy velünk együtt ünnepeljék a PONSSE 19 000. erdészeti munkagépének átadását. Úgy tudom, ez az első alkalom, hogy egy skót-dudás zenekar Vieremä-ban játszik, ami még különlegesebbé teszi ezt a napot mindannyiunk számára, mivel ez a Ponsse UK első mérföldkőnek számító gépe. Erre a napra még évekig emlékezni fogunk” – mondta Gary Glendinning, a Ponsse UK ügyvezető igazgatója.

Elliot Henderson Ltd.

Az Elliot Henderson Ltd. székhelye a skóciai Selkirkben található. A vállalat több mint 35 évvel ezelőtt indult, fákat ültetve egy kis létszámú csapattal. Az évek során a vállalkozás növekedett és diverzifikálódott az erdészet, az építőipar és az állványozás területén. Ma az Elliot Henderson Ltd. több mint 40 erdészeti gépet foglal magában, amelyek képesek kivágást, ritkítást, meredek talajon végzett fakitermelési műveleteket, talaj-előkészítést vagy erdei utak építését végezni. Az Elliot Henderson Ltd. emellett képes a területről történő fakitermelésre, a tuskók eltávolítására és a biomasszaipar kiszolgálására is. A vállalat alapító tagja az Erdészeti Biztonsági Megállapodásnak és tagja az Erdészeti Vállalkozók Szövetségének.

Mivel az Elliot Henderson Ltd. már több mint 20 éve a vállalat régi ügyfele, méltó elismerése az ügyfél és a gyártó közötti kapcsolatnak, hogy a 19 000. gép csatlakozik a flottához.

“Az Elliot Henderson Ltd. az évek során mindig is az új gépek megjelenésének élvonalába tartozott, ami viszont a betakarítógép-flotta termelékenységét és az innováció élvonalában tartotta. Izgatottan várjuk, hogy ez a Scorpion Giant is a flottánkba kerüljön. Ez a gép azonnal munkába áll az Arwen vihar okozta szélviharban, és úgy érezzük, hogy az extra teljesítmény és a H8-as fej előnyös lesz számunkra ebben az alkalmazásban. Alig várjuk, hogy lássuk, mire képes! Jelenleg PONSSE Scorpion, Ergo, három Elephant és egy Buffalo gépet üzemeltetünk” – mondta Neil Purves, az Elliot Henderson Group betakarítási igazgatója.

Ponsse UK

A Ponsse UK 1996-ban alakult, és 2017 óta a skóciai Annanban működik. Az első PONSSE erdészeti gépet már 1994-ben leszállították az országba, és a flotta ma már közel 400 Ponsse gépből áll. Az annani szervizközpontban mintegy 30 Ponsse szakember dolgozik.

PONSSE Scorpion Giant harvester

A PONSSE Scorpion Giant egy sokoldalú betakarítógép igényes körülmények között. A Scorpion Giant felszerelhető a H8-as betakarítófejjel vagy a Ponsse kisebb betakarítófejek bármelyikével. A Scorpion Giant számos, a továbbfejlesztett Scorpion termékcsaládból ismert megoldással rendelkezik, többek között megnövelt vonóerővel és még erősebb C50+ daruval. A fülke kiváló rálátást biztosít a fakitermelés helyszínére, a gép pedig fejlett aktív szintező- és felfüggesztési rendszereket tartalmaz.

A PONSSE Scorpion Giant egy darabból álló szélvédővel van felszerelve, amely a kabin tetejéig ér. Ennek eredményeként a kabinból még jobb a kilátás, és a munkavégzés minden körülmények között biztonságos. A kabin olyan, mint egy praktikus és csendes iroda kilátással, amelyet a kezelő kényelmének és jólétének támogatására fejlesztettek ki.

(x) Forest Power Kft. – a PONSSE gépek hazai képviselete

szerk/ford: Tóth János

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

NYÍRERDŐ Zrt. – sikeresen zárult a szociális tüzelőanyag program

Következő cikk

Stabilizálódhat a faipar helyzete



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések