FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális tűzifaprogram Tolnában

Az állami Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a 2022. ősszel kezdődő és 2023. februárjában sikeresen lezárult szociális tűzifaprogramban közel 5500 m3 (~50 ezer mázsa) szociális tűzifát szolgált ki az érintett önkormányzatoknak Tolna vármegyében a rászoruló családok részére.

Az 57 érintett települési önkormányzat részére a szükséges tűzifát a Magyar Kormány finanszírozta. zökkenőmentesen átadott tűzifa 97%-a kemény és 3%-a lágy tűzifa volt. A program időszakában –  a dombvidéki fakitermelési munkákat és a faanyagszállításokat is egyaránt nehezítő csapadékos időjárás ellenére a szociálisan rászoruló háztartások tűzifaigényének több, mint 60%-át a Gyulaj Zrt. már a karácsonyi ünnepek előtt biztosította, mely az erdőgazdaság munkatársainak és az erdőben dolgozók megfeszített munkájának volt köszönhető.

Az igények gördülékeny kiszolgálása jelentős logisztikai feladat volt, hiszen a települések mennyiségi igényei a legkisebb 8 m3-től a legnagyobb 240 m3-ig változtak. Ezen tűzifamennyiségekből szétporciózott tételeknek a rászorulókhoz történő eljuttatása viszont az önkormányzatok munkatársaira rótt jelentős feladatot. A program szervezett, gördülékeny végrehajtása a Gyulaj Zrt. és a Tolna vármegyei önkormányzatok közösen, jó összhangban megszervezett és értékes munkájával volt csak lehetséges.

fotó/forrás: GYULAJ Zrt.

Előző cikk

Újabb zöld folyosó indul

Következő cikk

Drasztikusan csökkenő cégszám



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések