FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új erdészeti igazgató a FAO-nál

© FAO/Alessandra Benedetti

A FAO főigazgatója, QU Dongyu a múlt héten bejelentette, hogy új igazgatót neveztek ki a FAO Erdészeti Osztályához.

© FAO/Alessandra Benedetti

Zhimin Wu, a Kínai Népköztársaságból, kiterjedt erdészeti háttérrel rendelkezik, 38 éves tapasztalattal nemzeti és nemzetközi erdészeti feladatokban.

A FAO-hoz való kinevezése előtt Wu úr 2019 óta a Kínai Nemzeti Erdészeti és Gyepgazdálkodási Igazgatóság (NFGA) vizes élőhely-gazdálkodási osztályának főigazgatója volt, valamint a pekingi Ramsari közigazgatási hatóság főigazgatója.

Maria Helena Semedo, a FAO főigazgató-helyettese a legjobbakat kívánja az új kinevezéshez: „Izgalmas időszak ez, hogy az új és rugalmasabb FAO részese lehessünk, amely tökéletesen alkalmazkodik a dinamikus és gyorsan fejlődő világhoz. Az Erdészeti Osztály sürgős munkát végez a Globális Erdészeti Célok (GFG) 2030-ig elérése és a Fenntartható Fejlődési Célok elérése, valamint a FAO éhínség és alultápláltság megszüntetésére vonatkozó megbízatásának teljesítésében.

Zhimin Wu a Kínai Erdészeti Akadémián szerzett ökológiai filozófia doktorátust (Doctor of Philosophy in Ecology), az Ausztrál Nemzeti Egyetemen szerzett erdészeti mesterfokozatot, valamint angol nyelv és irodalom szakon a Zhengzhou Egyetemen szerzett Bachelor of Arts diplomát.

Pályafutását 1984-ben kezdte programtisztként a Kínai Erdészeti Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Osztályán, az Állami Erdészeti Igazgatóságon. Azóta számos vezető beosztást töltött be, köztük ugyanannak az osztálynak a főigazgatói posztját, ahol kezdett. Többek között az Egyesült Nemzetek Erdészeti Fórumának (UNFF) alelnöke is volt.

Wu úr kinevezése egybeesik az ENSZ ökoszisztéma-helyreállítási évtizedével, amelyet 2021 júniusában indítottak el, és most már a teljes végrehajtás felé tart. Az Évtized cselekvésre szólít fel az erdők és más ökoszisztémák pusztulásának megelőzésére, megállítására és visszafordítására. Globális helyreállítási és éghajlati célokkal összefüggésben zajlik, mint például a Bonn Challenge, amelynek célja, hogy 2030-ig 350 millió hektár leromlott és erdőtlenné vált tájat állítson helyre.

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a FAO kulcsszerepet játszik az erdészet és a mezőgazdaság közötti kapcsolatok erősítésében, a megoldások meghatározásában és a tagok támogatásában termelési rendszereik helyreállításában, beleértve az erdészetet és az agrárerdészetet.

Forrás: FAO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kronospan GROW 2022

Következő cikk

Famaradvány a fenntartható bioenergia, az innovatív üzlet és az éghajlatváltozás mérséklése érdekében



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések