FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Babafa program – Szerencs

Fotó: Serfőző László

Szerencs Város Önkormányzatának képviselő-testülete a „Szeretlek Szerencs” elnevezésű civil mozgalom javaslatára – hagyományteremtő szándékkal – döntött a „Babafa program” elindításáról.

Nyiri Tibor polgármester arról adott tájékoztatást, hogy a döntéssel egyrészt erősíteni kívánják a családok szerencsi kapcsolatát, másrészt szépítik a városképet, segítik a gyermekek természethez való kötödését.

A tavaly, első alkalommal megtartott programra öt család adta be részvételi szándékát, az idén tizenkét apróságot ajándékozunk babafával – sorolta Kun Dávid projektmenedzser.

Fotós: Serfőző László

– Az erre a célra kijelölt területen a tavalyi fák mindegyike megfogant, beállt, reméljük, hogy az ideiekkel sem lesz semmi gond. Mint az elmúlt esztendőben, most is a gyermekek névtábláit helyezzük el a frissen ültetett növények mellé, a jövőben szeretnénk, ha minél több őshonos fa kerülne a területre és a park a későbbiekben az ismeretterjesztést és a rekreációt egyaránt szolgálná – mondta Kun Dávid.

Fotós: Serfőző László

A szerdai, nagyon szeles időjárás ellenére minden bejelentkezett család ellátogatott a „Babák parkjába,” a szülők a képviselő testület tagjaival, az önkormányzathoz tartozó cégek munkatársaival közösen ültették el a facsemetéket, helyezték el a kicsik névtábláit.

forrás: BOON

Előző cikk

Ültess Fát a Holnapért - Szászvár

Következő cikk

Tűzifavásárlás helyi támogatása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések