FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés újszülötteknek – Nagymágocs

Fotó: Szakony Attila

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja alkalmából a nagymágocsi önkormányzat meglepte az idén született kisgyermekek szüleit.

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja Jézus fogantatásának ünnepe. A népi hagyományok szerint ha a gyümölcsoltást, a szemzést ezen a napon végzik, akkor a növény megmarad, jó termést hoz. „Fennmaradt források szerint Szűz Mária áldott állapotba kerülése iránti tiszteletből már több évszázada tekintenek erre a napra iránymutató ünnepnapként a gyermeket kívánó családok. 

Régen is tudták az emberek, hogy a jövőjüket a következő nemzedékek megléte tudja csak biztosítani” – írta a hivatalos közösségi oldalán Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere. Hozzátette, Nagymágocson a családok és a gyermekek érdekében újulnak, szépülnek a nevelési és oktatási intézmények, a közösségi terek, a játszóterek, ezért fejezi ki a tiszteletét az önkormányzat a családok felé az újszülött gyermekeknek járó támogatással, ami most egy gesztussal bővült. 

Az önkormányzat, 2023. év január elsejéig visszamenőleg, minden újszülött gyermek családjának egy gyümölcsfacsemetét adományoz, amelyet az otthonukban, vagy a család által meghatározott ingatlanban ültethetnek el. A facsemete fajtája tetszés szerint választható.

forrás: DÉLMAGYAR

Előző cikk

Faültetés a Miskolci Egyetemen

Következő cikk

Ültess Fát a Holnapért - Szászvár



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések