FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kisrodostó Kulcsosház fúrt kútja

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében támogatást adott fúrt kút létesítésére a Bakonyerdő Zrt. tulajdonában lévő Kisrodostó Kulcsosház korszerűsítéseként.

A Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy az ország aktív- és ökoturisztikai szempontból vonzó térségeiben bővítse a korszerű, jó minőségű, megfizethető szálláshelyek számát, elsősorban meglévő, működő épületek fejlesztése vagy felújítása által.

A Badacsony nyugati, Szigligetre néző oldalán, Badacsonytördemic községhatárban festői környezetben helyezkedik el a bakancsos turizmus kedvelőinek kialakított szálláshely. A környék számtalan túrázási lehetőséget kínál a természetjárás kedvelőinek, látnivalókban is bővelkedik a Badacsony és a Balaton-felvidék ezen térsége.

A kút kialakításának munkálatai 127 méteres mélységben, elérve a vizet tartalmazó réteget, az akna, a kútfej kiképzését, a kútgépészet kiépítését, szerelését, tereprendezést követően 2023. január 25-én befejeződtek.

A vendégek színvonalas ellátását és kényelmét szolgáló fejlesztés 17.000.000 Ft támogatásból megvalósult meg, melyet a Bakonyerdő Zrt. kiegészített és kialakította a vezetékes vízellátást a kulcsosházban.

Az épület két szobája, hat fő elszállásolására nyújt lehetőséget. Kis konyhája önellátásra felszerelt, fűtése fatüzelésű kályhával oldható meg, igazi élmény a bakancsos turizmus kedvelőinek. A vízellátást napjainkban már fúrt kút biztosítja az ide érkező vendégek részére.

A megvalósult fejlesztések révén, a Bakonyerdő Zrt. kulcsosházai, igazodni tudnak azokhoz – a vendégek által megfogalmazott – igényekhez, hogy a kényelem biztosítása mellett megmaradhasson az erdei élmény lehetősége is. A kor elvárásainak megfelelő körülmények várják a természeti értékekben gazdag Balaton-felvidéki tájakon az erdők- és a természet kedvelőit.

forrás: Bakonyerdő Zrt.

Előző cikk

Greenside Podcast

Következő cikk

Újszülöttek fái TiszafüredenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések