FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kis nyomozók a Saághy Parkban

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság táborosai a Saághy István Parkba látogattak és erdőpedagógiai foglalkozáson vettek részt – olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Közösségi oldalán.

Csütörtök délelőttönként a rendőrség munkatársainak gyermekei Varga László erdei iskolai referensünktől tudhatnak meg sok-sok érdekességet a vasi erdők állat- és növényvilágáról, a park alapítója, Saághy István természettudós, dendrológus munkásságáról, aki megalkotta egy ázsiai és egy amerikai lucfenyő keresztezésével a Saághy-fenyőt, ebből is állnak példányok a kertben.

A gyerekek behúzhattak a mamutfenyőnek, amely puha, rendkívül vastag kérgével védekezik származási helyén az erdőtüzek ellen. 3000 évig él, és 90 méter magasra nő. (A parkban azért ennél alacsonyabb példányok állnak.) Laci bácsi mesélt a táborozóknak a duglászfenyő tövében arról, hogy ez a fafaj gyorsan nő, akár 127 méteres is lehet, és persze szó esett a hazai fafajokról, madarakról, négylábú erdei állatokról, ezek nyomait is megvizsgálhatták a gyerekek.

A rendőrség munkatársaik 6-12 éves csemetéinek szervezte meg a napközis tábort, hetente 50 gyermek ismerkedhet meg a különböző szakterületek, például a bűnügyi technikusok, a kutyás rendőrök, a baleseti helyszínelők munkájával.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. örömmel csatlakozott a programhoz, Laci bácsi az erdészek munkájáról is beszélt a táborozóknak.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Gyászhír - Palánki Mihály [80]

Következő cikk

Pro Silva éves találkozója



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések