FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőgazdálkodók klímaadaptációs intézkedései

Az Európai Erdészeti Intézet (EFI), és az Integrate Multi-Donor Trust Fund által finanszírozott kutatás egy tanulmány elkészítésével és egy azt előkészítő, megalapozó on-line adatgyűjtő kérdőív segítségével kíván betekintést nyerni az erdész szakemberektől arról, hogy Európa különböző részein milyen gyakorlati klímaadaptációs intézkedéseket hajtanak végre jelenleg az erdőgazdálkodók.

Az erdőgazdálkodás változó klímához való alkalmazkodásának kihívásai és tapasztalatai – gyakorló szakember szemszögéből” című rövid távú tanulmányunk részeként az EFI arra törekszik, hogy betekintést nyerjen abba, milyen gyakorlati klímaalkalmazkodási intézkedéseket hajtanak végre már az erdőgazdálkodók Európa különböző részein, hogyan kapcsolódnak ezek az intézkedések a biodiverzitás megőrzéséhez, milyen tudásforrások szolgálják a végrehajtásukat, és milyen hatást gyakorolhatnak az ökoszisztéma-szolgáltatásokra és általában az erdőgazdaságra. Ez a kérdőív konkrétan ezekre a kérdésekre keresi a választ azáltal, hogy a gyakorló erdőgazdálkodó szakembereket kérdezi.

A kérdőív magyar nyelven bármely hazai erdész szakember előtt nyitva áll, és nem igényel Microsoft-fiókot a válaszadáshoz.

Az alábbi témakörökben kérik a válaszokat:

  • Hogyan kapcsolódnak ezek az intézkedések a biodiverzitás megőrzéséhez?
  • Milyen tudásforrások szolgálják a végrehajtásukat, és milyen hatást gyakorolhatnak az ökoszisztéma-szolgáltatásokra és általában az erdőgazdaságra?

A kérdőív konkrétan a fenti kérdésekre keresi a választ azáltal, hogy az erdőgazdaságok gyakorló szakembereit kérdezi.

A kérdőív a szövegkapcsolóra kattintva magyar nyelven is elérhető.

Kérjük olvasóinkat, kiemelten az erdész kollégákat, hogy a kérdőív pontos kitöltésével (kb. 15-20 percet vesz igénybe), illetve annak minél szélesebb körű megosztásával, minél többen járuljanak hozzá a fontos erdőgazdálkodási kutatási kezdeményezés sikerességéhez és a tanulmány elkészítéséhez! Előre is köszönjük mindenkinek az együttműködést!

forrás: OEEPro Silva HungariaEFI

Előző cikk

Erdőtörvény módosítás várható

Következő cikk

Új kilátó lesz Fancsikán



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések