FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari vizsgaremekek értékelése

A partnerek idén tíz végzőst jutalmaztak kiváló munkájukért Fotó: Mozsár Eszter

A hagyományokhoz híven az idei tanévben is megrendezték a végzős faipari tanulók kiállítását a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikumban. A hétfőn nyílt tárlat alkotásait péntek délig lehetett értékelni, majd délután kihirdették a győzteseket.

Az iskola a velük kapcsolatban álló partnereket is felkérte a szakmai értékelésre, akik összesen tíz diákot jutalmaztak kiemelkedő teljesítményükért.

Jakab Milán tyúkólja a közönség kedvence / Fotó: Mozsár Eszter

Az idei évben igazán változatos asztalosmunkák születtek, a diákok általában olyan termékeket készítenek, amire akár otthon is szükség lehet. A vizsgaremekek közszemlére tétele egyben a pályaorientációt is segíti, tájékoztatta lapunkat Rozmán Sándor intézményvezető.

Varga Dániel Evolution fantázianevű ajtós szekrénye ugyancsak többek tetszését elnyerte / Fotó: Mozsár Eszter

A kiállítás tanúsága szerint valóban ötletesek voltak a fiatalok, akiknek kezei alól sakktáblával beépített intarziás dohányzóasztal, húros hangszer, kerti pad, komód, etetőszék, számítógépasztal, de még tyúkól is kikerült. Ebben a tanévben 12 faipari technikus és 10 asztalostanuló fejezte be tanulmányait és kapta kézhez végzettségét igazoló bizonyítványát. A résztvevőket az igazgató mellett Mozsdényi Attila gyakorlati oktatásért felelős igazgatóhelyettes köszöntötte.

forrás: ZAOL 05-26

Előző cikk

Kisnémedi zöld infrastruktúra fejlesztése

Következő cikk

Építőipari helyzetértékelés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések