FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

STIHL Bajnokok Bajnoka verseny

Fotók: Erdő-Mező online – Gribek Tímea

Fordulatos versennyel, szoros küzdelmekkel, és helyi csapat győzelmével ért véget a 2023-ban több év kihagyás után visszatérő Bajnokok Bajnoka egyeneskieséses favágó kupa. A szegedi ligetben tartott szakmai megmérettetésen a tavalyi országos döntőben első 10 helyen végző csapatból nyolc gárda képviseltette magát, és végül a Kaszó Zrt. – Dél-Alföld STIL Kft. győzött – nem éppen a megszokott módon.

Az első körben a Bakonyi Bogvágó Banda és a Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói erdészete csapott össze, ahol utóbbiak jutottak tovább az elődöntőbe. A kiesők sorát aztán az Amindenfáját, a Silvanus 2001 Kft. – Molnár Ervin e.v. és a Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. gyarapította. Utóbbi, kifejezetten döntőbe várt csapat már az első párosításnál a későbbi győztessel került össze.

Ez jó, egy nagy csapattal biztosan kevesebb lesz – hallatszott több versenyzőtől is, mikor kiderült a sorsolás.

Így is lett, és az elődöntőben a gemenci csapat a Pilisi Parkerdő favágóit ejtették ki, míg az Alba Berkenyével szemben a Kaszó Zrt. – Dél-Alföld Stil Kft. diadalmaskodott. Itt azonban mindössze egyetlen másodperc – tehát pont – döntött, ezért Marozsán Zsoltán főszervező egy újraszámolást is kért, ami az eredményen végül nem változtatott.

Az elődöntőre azonban már a győztes csapatnak változtatnia kellett, hiszen a csapatkapitány Bozsó Zoltán Zoka fia, ifjabb Bozsó Zoltán rosszul lett, a mentők javaslatára nem folytathatta a versenyt. A többi csapat egyhangú beleegyezésével így a már kiesett Mecsekerdő-Ritrovi gárda csapatkapitányával, Rittlinger Róberttel folytatták a küzdelmet, ami végül a Gemenc Zrt.-vel szemben magabiztos győzelmet hozott.

A győztes csapat tagjai 75-75 ezer forintos STIHL vásárlási utalvánnyal gazdagodtak, míg a második helyezett 35-35 ezer forintossal.

Bozsó Zoltán, I. helyezett, Kaszó Zrt. – Dél-Alföld STIL Kft.

Nagyon felkészültek voltak a csapatok, így nagyon picin múlott, hogy nyertünk, de negyedszerre is sikerült győznünk a Bajnokok Bajnokán. Akadt némi problémánk, mert a nagyobbik fiam az első forduló után szédülni kezdett, így egy másik csapatból Rittlinger Róbertet kértük meg, hogy álljon be helyette. Természetesen kikértük a többi csapat véleményét, hogy mit szólnak hozzá, és úgy döntöttek, hogy beleegyeznek, hogy versenyben maradhassunk.

Mézes Gergely, II. helyezett, Gemenc Zrt.

Előzetesen próbáltunk úgy készülni erre a versenyre, hogy a mi régiónkon kívül eső regionális fordulóra is elmentünk, hiszen Orfűn versenyen kívül hatodik csapatként vettünk részt. Szegedre azzal a nem titkolt céllal jöttünk, hogy minimum a döntőbe jussunk, de lehetőleg győzzünk is. A legutóbbi, 2019-es Bajnokok Bajnokán is másodikak voltunk, ezen próbáltunk javítani. Az első körünkben mindenkinek klappolt minden, az nagyon-nagyon jól sikerült. A másodikban egy kicsit izgalmasabb volt a küzdelem, de úgy gondolom, hogy magabiztosan jutottunk a döntőbe, ahol véleményem szerint szintén egy jó kört futottunk, de az ellenfél sokkal gyorsabb volt. Szomorúak nem vagyunk, megyünk az országos versenyre ősszel.

A Bajnokok Bajnoka megmérettetésről készült videónkkal hamarosan jelentkezünk! Addig is nézzétek vissza a STIHL Országos Fakitermelő Verseny eddig lezajlott fordulóiról készült beszámolóinkat:

Kép forrása: Erdő-Mező online – Gribek Tímea / Szöveg, interjúk: Erdő-Mező online – Gribek Dániel

Előző cikk

Faipari doktori iskola felhívása

Következő cikk

Faanyaggal nem tervező építészek = dinoszauruszok



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések